Google’dan kritik sorulara yanıt yok

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, Google Algoritma Değişikliklerini Görüştü

Ankara’da gerçekleşen Meclis Dijital Mecralar Komisyonu toplantısında, Google Algoritma değişiklikleri ve sonuçları ele alındı. Toplantıya, Google’dan Tolga Sobacı, Duygu Yücesoy, Helena Martins, Johannes Matthias Müller, Faten Dubarry Bouhaouala, Başak Yeşil, Gönenç Gürkaynak ve Ceren Yıldız Özgökçen katıldı.

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, algoritma değişikliklerinin yayıncıları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, “Yayıncıların saf dışı bırakılması, halkın doğru bilgiye ulaşmasını engelleyebilir” dedi. Dijital telif konusunda ise Yayman, “Haberlerin telif hakkının korunması ve yayıncılara adil ücret ödenmesi gerektiğini” vurguladı ve dijital telif yasasının TBMM’de yasalaşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Komisyon üyeleri, Google temsilcilerinin yanıtlarından memnun kalmazken CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Google’ın tekel gücüne, dayatmalarına ve yeterli ödeme yapmamasına yönelik eleştirilerde bulundu. Özkan, “Google ve Meta, haber içeriklerinden yüksek gelir elde ederken Türkiye gibi ülkelerde adil bir şekilde gelir paylaşımı yapmıyor. Bu durumu kimse denetlemiyor” şeklinde konuştu. Yayman ise durumu “algoritma depremi” olarak nitelendirdi.

Related Posts

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.

DİSK-AR verileri yayımladı: İşsizlikte son 11 yılın en kötü ikinci dönemi!

DİSK-AR’ın yayımladığı yeni rapor, geniş tanımlı işsizliğin vahim seviyelere ulaştığını ortaya koydu. TÜİK verileriyle arasındaki büyük fark dikkat çekti.

Yoksa Çin’in BYD’si sıkıntıda mı?

Yıllardır Çin’in en büyük otomobil üreticisinin büyümesi neredeyse durdurulamazdı. BYD, 2024’te 4,27 milyondan fazla araç satarak, önemli yıllık büyümeyle dünyanın altıncı büyük otomobil üreticisi oldu. Ancak 2025’e kadar 5,5 milyon araçlık iddialı …

Savaş değil, yönetim krizi: Sibirya’da savaş çıksa bile Türkiye etkileniyor

Artvin Kemalpaşa’da, mazot fiyatlarına gelen zam özellikle ulaşım sektöründe çalışanları zor durumda bıraktı. Taksici Arıkan Vayiç, artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, “Hopa’ya 500 liraya gidiyoruz, zamla birlikte bu …

Kırsal yatırımlar için hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD II Programı kapsamında, Hakkâri’de kırsal kalkınmayı güçlendirecek yatırımlar artarak devam ediyor. 2024 ve 2025 yıllarında Tarımsal İşletmelerin Fizik Varlıklarına …