Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İsrail’in İran’a Yönelik Yeni Saldırı Olasılığına İlişkin Endişeler Artıyor

İran devlet televizyonuna bağlı Genç Gazeteciler Cemiyeti Haber Ajansı’na (YJC) konuşan Ahmedi, İsrail’in İran’a yeni bir saldırı olasılığını değerlendirdi. Ahmedi, İsrail’in saldırılarını durdurmasının sebebinin, güç toplamak ve askeri imkanlarını artırmak olduğunu belirtti.

Ahmedi’ye göre, ABD ve bazı Batılı ülkelerden İsrail’e askeri teçhizatlar sevk ediliyor. Bu durum, İran’a karşı yeni bir saldırı hazırlığı olarak yorumlanıyor.

Öte yandan, Ahmedi ülkenin bu olası saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu ve yeni ve gelişmiş imkanlarla karşılık vereceğini vurguladı.

CASUSLUK FAALİYETLERİ CİDDİ BİR GÜVENLİK TEHDİDİ

Ahmedi, İran’daki casusluk faaliyetlerine tolerans gösterilmeyeceğini ifade etti. Casusların tespit edilmesi halinde en ağır cezaların uygulanması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, yasal statüye sahip yabancı uyrukluların sıkı denetim altında tutulması gerektiğini vurgulayarak, bu kişilerin faaliyetlerinin titizlikle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

İRAN VE İSRAİL ARASINDAKİ GELİŞMELER

İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonucunda, İran’da önemli isimlerin hayatını kaybettiğini ve sivil kayıpların yaşandığını belirten Ahmedi, tansiyonun yüksek olduğunu söyledi.

ABD’nin de İsrail’e açık destek verdiğini hatırlatan Ahmedi, taraflar arasında yaşanan çatışmaların sonucunda tansiyonun yükseldiğini ve saldırıların arttığını dile getirdi. Son olarak, ABD Başkanı Donald Trump’un müdahalesiyle ateşkes ilan edildiği belirtildi.

Related Posts

Grok küfürlü yanıtların sebebini tespit ettiklerini açıkladı, özür diledi: Tüm sistemi yeniden düzenledik

Grok küfürlü yanıtların sebebini tespit ettiklerini açıkladı, özür diledi: Tüm sistemi yeniden düzenledik

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Lufthansa CEO’sunun eşi cinayet şüphelisi! İtalya’da öldürdü: Almanya’ya kaçtı

Lufthansa CEO’sunun eşi Vivian Alexander Spohr, İtalya’da 24 yaşındaki Gaia Costa’yı ezerek öldürdü. Cinayet şüphelisi olduğu belirtilen Vivian, kazanın ardından Almanya’ya kaçtı.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Celal gündemi değerlendirdi: ‘İstiyoruz ki Karadeniz’de barış olsun’

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Neriman Celal, Rusya ile ülkesi arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kiev yönetiminin müzakerelere hazır olduğunu belirten Celal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekti ve Karadeniz’de barış istediklerini dile getirdi.

Gazze’nin çilesi ne zaman bitecek

DÜNYA, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durduracak ateşkes anlaşması haberini beklerken, İsrail ordusu Filistinli sivilleri öldürmeye devam ediyor.