Trump ve Netanyahu arasında ipler geriliyor! İsrail basınından flaş iddia

Trump, İran Saldırısı Konusunda İsrail ile İşbirliğini Durdurdu

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırının Tahran yönetimi ile ilişkileri olumsuz etkileyeceği endişesiyle İsrail ile İran konusundaki askeri işbirliğinin durdurulması talimatını verdi.

“Netanyahu’yu Uyardı”

Kanal 12 televizyonunun aktardığı habere göre, Donald Trump ve Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinde Trump, Netanyahu’yu “İran’ın nükleer tesislerine tek taraflı saldırı düzenlememesi gerektiği konusunda net bir şekilde uyardı.”

Trump, Netanyahu’ya şu anda İran’a karşı saldırı düzenlemenin uygun olmadığını ve bu tür bir saldırının “İsrail’in güvenliği için önemli olan güçlü bir nükleer anlaşma şansını riske atabileceğini” belirtti.

“Görüşme Anlaşmazlıklarla Dolu”

Trump’ın, ABD ordusuna, İran’a yapılacak saldırılara ilişkin İsrail ile olan tüm işbirliğini dondurma talimatı verdiği belirtilirken, İsrail’in özellikle füze savunma sistemleri gibi ABD ile askeri işbirliğine ciddi şekilde ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

İran’ın nükleer tesislerine saldırı konusunda askeri işbirliğinin durdurulmasının İsrail’in tek başına bir çatışmaya girmesini oldukça “riskli hale getirdiği” ifade edildi. Trump ve Netanyahu arasındaki son telefon görüşmesinin, İran konusunda “temel anlaşmazlıklarla dolu olduğu” bilgisi verildi. Görüşmede, Trump’ın diplomatik çözüme vurgu yaparak, İran ve İsrail’in güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek “iyi bir anlaşmaya varılabileceğine inandığını paylaştığı belirtildi.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.

Kadın polise tekme attı, ortalık karıştı!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, park yeri tartışması nedeniyle çıkan kavgada polise mukavemette bulunduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Aras Kargo’nun sahibi boşandı, mahkeme kararını dansöz oynatarak kutladı

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Baran Aras, geçtiğimiz haftalarda 14 yıllık evliliğini noktalamış ve Elif İnci Aras’tan resmen boşanmıştı. Daha önce imzaladığı evlilik sözleşmesi ile adından söz ettiren Baran Aras, şimdi de boşandıktan sonra lüks yatında verdiği dansözlü partiyle gündem oldu.

Kuzey Kore’de plaj sezonu açıldı: Ülkenin lideri kaydıraktan kayanları izledi

Kuzey Kore, Kim Jong Un’un liderliğinde dev bir sahil tesisini halkın kullanımına açtı. Yabancı turist yasağı sürerken açılışı yapılan Wonsan-Kalma bölgesi, hem iç turizmi canlandırmayı hem de Rus ve Çinli turistleri çekmeyi hedefliyor. Ancak uluslararası ilgiyi toplamak için henüz erken görünüyor.

Kabotaj Bayramı etkinliklerinde kaza: Yaralılar var

Sakarya’nın Karasu ilçesinde Kabotaj Bayramı etkinlikleri sırasında cankurtaran jet skisi, fiber tekneye çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı, o anlar canlı yayına yansıdı.