Trump ve Netanyahu arasında ipler geriliyor! İsrail basınından flaş iddia

Trump, İran Saldırısı Konusunda İsrail ile İşbirliğini Durdurdu

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırının Tahran yönetimi ile ilişkileri olumsuz etkileyeceği endişesiyle İsrail ile İran konusundaki askeri işbirliğinin durdurulması talimatını verdi.

“Netanyahu’yu Uyardı”

Kanal 12 televizyonunun aktardığı habere göre, Donald Trump ve Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinde Trump, Netanyahu’yu “İran’ın nükleer tesislerine tek taraflı saldırı düzenlememesi gerektiği konusunda net bir şekilde uyardı.”

Trump, Netanyahu’ya şu anda İran’a karşı saldırı düzenlemenin uygun olmadığını ve bu tür bir saldırının “İsrail’in güvenliği için önemli olan güçlü bir nükleer anlaşma şansını riske atabileceğini” belirtti.

“Görüşme Anlaşmazlıklarla Dolu”

Trump’ın, ABD ordusuna, İran’a yapılacak saldırılara ilişkin İsrail ile olan tüm işbirliğini dondurma talimatı verdiği belirtilirken, İsrail’in özellikle füze savunma sistemleri gibi ABD ile askeri işbirliğine ciddi şekilde ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

İran’ın nükleer tesislerine saldırı konusunda askeri işbirliğinin durdurulmasının İsrail’in tek başına bir çatışmaya girmesini oldukça “riskli hale getirdiği” ifade edildi. Trump ve Netanyahu arasındaki son telefon görüşmesinin, İran konusunda “temel anlaşmazlıklarla dolu olduğu” bilgisi verildi. Görüşmede, Trump’ın diplomatik çözüme vurgu yaparak, İran ve İsrail’in güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek “iyi bir anlaşmaya varılabileceğine inandığını paylaştığı belirtildi.

Related Posts

Grok küfürlü yanıtların sebebini tespit ettiklerini açıkladı, özür diledi: Tüm sistemi yeniden düzenledik

Grok küfürlü yanıtların sebebini tespit ettiklerini açıkladı, özür diledi: Tüm sistemi yeniden düzenledik

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Lufthansa CEO’sunun eşi cinayet şüphelisi! İtalya’da öldürdü: Almanya’ya kaçtı

Lufthansa CEO’sunun eşi Vivian Alexander Spohr, İtalya’da 24 yaşındaki Gaia Costa’yı ezerek öldürdü. Cinayet şüphelisi olduğu belirtilen Vivian, kazanın ardından Almanya’ya kaçtı.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Celal gündemi değerlendirdi: ‘İstiyoruz ki Karadeniz’de barış olsun’

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Neriman Celal, Rusya ile ülkesi arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kiev yönetiminin müzakerelere hazır olduğunu belirten Celal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekti ve Karadeniz’de barış istediklerini dile getirdi.

Gazze’nin çilesi ne zaman bitecek

DÜNYA, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durduracak ateşkes anlaşması haberini beklerken, İsrail ordusu Filistinli sivilleri öldürmeye devam ediyor.