Tibet’te 7,1 büyüklüğünde deprem: En az 125 kişi öldü

Çin Tibet Bölgesinde 7,1 Büyüklüğünde Deprem: En Az 125 Kişi Hayatını Kaybetti

Çin medyasına göre, Tibet’in Shigatse kentinde yerel saatle sabah saat 09:00’da meydana gelen depremde en az 125 kişi hayatını kaybetti, 130 kişi yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, 10 kilometre derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünü 7,1 olarak açıkladı. Çinli yetkililer ise depremin 6.8 büyüklüğünde olduğunu belirtti.

Depremde 1.000’den fazla ev hasar gördü ve komşu Nepal ile Hindistan’ın bazı bölgelerinde de hissedildi. Bölgede 800 bin insanın yaşadığı belirtiliyor.

Shigatse, Tibet’in en kutsal şehirlerinden biri olarak bilinmekte. Tibet Budizminde Dalai Lama’dan sonra gelen dini lider Panchen Lama’nın yaşadığı önemli bir yerdir.

Everest Dağı’nın Eteklerindeki Tingri

Everest Dağı’nın eteğinde yer alan Tingri, dünyanın en yüksek dağına tırmanmak isteyen dağcıların tercih ettiği bir üs konumunda bulunmaktadır. Ancak, dünyanın zirvesine tırmanmak isteyen dağcılar genellikle kış aylarını tercih etmezler.

Çin Meteoroloji Kurumu’na göre, depremin merkez üssüne yakın Tingri’de sıcaklıklar -8°C civarında seyretmekte ve akşam saatlerinde -18°C’ye kadar düşmesi beklenmektedir.

Çin’in devlet televizyonu CCTV’deki görüntülerde, enkaza dönen yapıların çevresindeki kurtarma ekiplerinin halka kalın battaniyeler dağıttığı görülmektedir. Bölgeye 22 bin çadır ve çok sayıda koruyucu kıyafet gönderildiği bildirilmektedir.

Elektrik ve su kesintilerinin yaşandığı bölgede, Çin’in 1950’lerde ilhak ettiği Tibet üzerinde sıkı bir hakimiyeti bulunmaktadır.

Deprem Nepal’deki Katmandu’dan Farklı Şehirde Meydana Geldi

2015 yılındaki 7,8 büyüklüğündeki depremde Nepal’in başkenti Katmandu’da 9 bin kişi hayatını kaybetmiş, 20 binden fazla kişi yaralanmıştı. Bu kez Tibet’te yaşanan depremde Nepal’e geçiş olmamış ve can kaybı yaşanmamıştır.

Related Posts

Vali Gül Maçı İzledi, Kurallara Uyulacak

İstanbul Valisi Davut Gül, Ümraniyespor – Manisa FK maçında kurallara uyulması gerektiğini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kumluca’da Toplu Açılış Törenine Katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın Kumluca beldesinde yapılan toplu açılış törenine katılarak, hükümetin hizmetlerine vurgu yaptı. Yeni açılan sosyal tesisin de tanıtımını gerçekleştiren Bakan Tunç, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine dikkat çekti.

Trabzon’da Uçurumda Panelvan Kazası

Çaykara’da panelvan uçuruma yuvarlandı, 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Çanakkale’de Yangın: İtfaiye Aracı Yandı

Çanakkale Sarıcaeli köyünde çıkan yangın, yerleşim yerlerine yaklaştı; itfaiye aracı zarar gördü.

Gazze’de yardım paketleri yine bir çocuğu öldürdü

İsrail’in saldırılarını ve açlığı silah olarak kullanmaya devam ettiği Gazze Şeridi’nde siviller, insani yardım malzemelerine ulaşmaya çalışırken hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Filistinli kaynaklar, dün Nuseyrat Mülteci Kampı’nın batısındaki El …

İbrahim Çetin’in Asker Uğurlaması

Boyabat’ta İbrahim Çetin, sosyal medyada yaptığı paylaşımla askere uğurlandı.