Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.

Kadın polise tekme attı, ortalık karıştı!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, park yeri tartışması nedeniyle çıkan kavgada polise mukavemette bulunduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Aras Kargo’nun sahibi boşandı, mahkeme kararını dansöz oynatarak kutladı

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Baran Aras, geçtiğimiz haftalarda 14 yıllık evliliğini noktalamış ve Elif İnci Aras’tan resmen boşanmıştı. Daha önce imzaladığı evlilik sözleşmesi ile adından söz ettiren Baran Aras, şimdi de boşandıktan sonra lüks yatında verdiği dansözlü partiyle gündem oldu.

Kuzey Kore’de plaj sezonu açıldı: Ülkenin lideri kaydıraktan kayanları izledi

Kuzey Kore, Kim Jong Un’un liderliğinde dev bir sahil tesisini halkın kullanımına açtı. Yabancı turist yasağı sürerken açılışı yapılan Wonsan-Kalma bölgesi, hem iç turizmi canlandırmayı hem de Rus ve Çinli turistleri çekmeyi hedefliyor. Ancak uluslararası ilgiyi toplamak için henüz erken görünüyor.

Kabotaj Bayramı etkinliklerinde kaza: Yaralılar var

Sakarya’nın Karasu ilçesinde Kabotaj Bayramı etkinlikleri sırasında cankurtaran jet skisi, fiber tekneye çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı, o anlar canlı yayına yansıdı.