Kulis: AKP’de Erdoğan sonrasına hazırlık mı yapılıyor?

Gülsen Solaker: Siyasette Hareketlilik Devam Ediyor

Son günlerde siyasette sertleşme artarken, muhalefetin yanı sıra iktidar kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP, Erdoğan’ı tekrar aday gösterebilmek için uğraşırken, bazı isimler ise Erdoğan sonrası döneme hazırlanıyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyla siyasetin tansiyonu yükselirken, artan kutuplaşmanın sonuçları kulislerde tartışılıyor.

Üsküdar Belediyesi’nden AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Baki, belediye meclisinde istifasını açıkladı. Baki, yaşanan baskılar ve kutuplaşmanın artması nedeniyle AKP’den istifa ettiğini belirterek, Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti ekibinin önemli isimlerinden biriydi.

Ekonomide de son dönemde bazı önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TÜSİAD ziyaretinde yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını eleştirdi. Ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vergi politikalarına karşı çıkarak vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, TÜSİAD ve Yüksek İstişare Konseyi başkanlarına yönelik açılan soruşturmalar gündemdeyken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekonomi kurmayları TÜSİAD’ı ziyaret etti.

Rahatsızlık Siyasi Sonuçlar Doğurabilir mi?

Ankara’da hala beklenen kabine değişikliği ve Meclis Başkanlığı seçimi öncesi gelişmeler üzerinde durulurken, siyaset bilimciler siyasi hoşnutsuzluğun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tartışıyor. Uzmanlara göre, bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurması pek olası görünmüyor.

Siyaset bilimci İbrahim Uslu, AKP’nin içinde farklı düşünen isimlerin bulunduğunu ve bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurmasının zor olduğunu belirtiyor. Yine de, bazı politikalardan rahatsız olanların şikayetlerini açıklamayı tercih etmeyebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu

Bursa’da düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla kente getirildiği tespit edilen 7 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen araç sürücüsü gözaltına alındı.

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile açığa alınan 4 polisin, “rüşvet” suçundan Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada, emekli Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyetin bilirkişi raporu hazırlamasına karar verildi.

AKP’li Çelik açıkladı: Erdoğan haftaya DEM Parti heyetini kabul edecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta DEM Parti heyetini kabul edeceğini açıkladı. Çelik, “Terörsüz Türkiye açısından önümüzdeki günler son derece önemli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Vahid Ahmedi, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e askeri teçhizat sevkiyatını artırdığına dikkat çekti. Ahmedi, İsrail’in silahlandırılmasının İran’a yeni bir saldırı hazırlığı anlamına gelebileceğini belirtti.

İstanbul’da bazı metro durakları kapatıldı!

İstanbul Valiliği Taksim ve Şişhane ve Taksim-Kabataş Füniküler hattının yolcu alımınına kapattı.

BBP’den Perinçek’e ‘Madımak’ tepkisi

BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in katıldığı bir televizyon kanalında Madımak Katliamı ile partilerinin ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.