Bilet istifleyen tur acentelerine 20 milyon euro ceza kestiler

Kolezyum Bilet Skandalı ve Tur Operatörlerinin Cezaları

2023 Temmuz ayında başlatılan bir soruşturma sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, 12’den fazla tur operatörü, botlar ve otomatik sistemler aracılığıyla büyük miktarda bilet satın almış ve bu biletleri sadece rehberli turlar veya sıra atlama gibi ek hizmetlerle birlikte yüksek fiyatlarla satmıştır.

Anıtlar ve Çevre Genel Müdürlüğü (ACGM), bu uygulamanın standart fiyatlı biletlerin “önemli ölçüde ve uzun süre kullanılamamasına” yol açtığını belirtti. Turistler, resmi giriş ücreti olan 18 euro yerine zorunlu olarak daha pahalı seçenekleri satın almak zorunda kaldılar.

1997’den 2024’e kadar Kolezyum bilet satışlarını yöneten Kooperatif Kültür Derneği, en ağır cezayı aldı. Toplam 7 milyon euroluk ceza, otomatik bilet istiflemeyi önleyememesi ve biletlerin çoğunu kendi tur paketlerine ayırması nedeniyle kesildi.

İtalya merkezli altı tur operatörü de benzer yöntemlerle turistlerin doğrudan bilet satın almalarını engelledikleri için para cezasına çarptırıldı. Böylece biletler, sahada daha yüksek fiyatlarla satılan turların bir parçası haline geldi.

İtalya Kültür Bakanlığı tarafından işletilen Kolezyum Arkeoloji Parkı’na giriş ücreti yetişkinler için 18 eurodur. Bu fiyatla ziyaretçiler, Kolezyum’un ana katında 20 dakika geçirebilmektedir. Ancak mevcut durumda, bu fiyatla bileti bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.

2023 yılında 12,3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Kolezyum, yaşanan bu istismardan dolayı büyük ölçüde eleştiri almıştır. Ziyaretçilerin şikayetleri, soruşturmanın başlamasına neden olmuştur.

Related Posts

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.

DİSK-AR verileri yayımladı: İşsizlikte son 11 yılın en kötü ikinci dönemi!

DİSK-AR’ın yayımladığı yeni rapor, geniş tanımlı işsizliğin vahim seviyelere ulaştığını ortaya koydu. TÜİK verileriyle arasındaki büyük fark dikkat çekti.

Yoksa Çin’in BYD’si sıkıntıda mı?

Yıllardır Çin’in en büyük otomobil üreticisinin büyümesi neredeyse durdurulamazdı. BYD, 2024’te 4,27 milyondan fazla araç satarak, önemli yıllık büyümeyle dünyanın altıncı büyük otomobil üreticisi oldu. Ancak 2025’e kadar 5,5 milyon araçlık iddialı …

Savaş değil, yönetim krizi: Sibirya’da savaş çıksa bile Türkiye etkileniyor

Artvin Kemalpaşa’da, mazot fiyatlarına gelen zam özellikle ulaşım sektöründe çalışanları zor durumda bıraktı. Taksici Arıkan Vayiç, artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, “Hopa’ya 500 liraya gidiyoruz, zamla birlikte bu …

Kırsal yatırımlar için hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD II Programı kapsamında, Hakkâri’de kırsal kalkınmayı güçlendirecek yatırımlar artarak devam ediyor. 2024 ve 2025 yıllarında Tarımsal İşletmelerin Fizik Varlıklarına …

Borsa İstanbul’da endeks atağa geçti

Borsa İstanbul’da yatırımcılar bugün nefes kesen bir yükselişe tanıklık etti. BIST 100 endeksi, günü 103,84 puan artışla 9.404,89 seviyesinden tamamlarken, günlük değer kazancı yüzde 1,12 olarak gerçekleşti. Güne 9.310,07 puandan pozitif başlayan …