Bilet istifleyen tur acentelerine 20 milyon euro ceza kestiler

Kolezyum Bilet Skandalı ve Tur Operatörlerinin Cezaları

2023 Temmuz ayında başlatılan bir soruşturma sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, 12’den fazla tur operatörü, botlar ve otomatik sistemler aracılığıyla büyük miktarda bilet satın almış ve bu biletleri sadece rehberli turlar veya sıra atlama gibi ek hizmetlerle birlikte yüksek fiyatlarla satmıştır.

Anıtlar ve Çevre Genel Müdürlüğü (ACGM), bu uygulamanın standart fiyatlı biletlerin “önemli ölçüde ve uzun süre kullanılamamasına” yol açtığını belirtti. Turistler, resmi giriş ücreti olan 18 euro yerine zorunlu olarak daha pahalı seçenekleri satın almak zorunda kaldılar.

1997’den 2024’e kadar Kolezyum bilet satışlarını yöneten Kooperatif Kültür Derneği, en ağır cezayı aldı. Toplam 7 milyon euroluk ceza, otomatik bilet istiflemeyi önleyememesi ve biletlerin çoğunu kendi tur paketlerine ayırması nedeniyle kesildi.

İtalya merkezli altı tur operatörü de benzer yöntemlerle turistlerin doğrudan bilet satın almalarını engelledikleri için para cezasına çarptırıldı. Böylece biletler, sahada daha yüksek fiyatlarla satılan turların bir parçası haline geldi.

İtalya Kültür Bakanlığı tarafından işletilen Kolezyum Arkeoloji Parkı’na giriş ücreti yetişkinler için 18 eurodur. Bu fiyatla ziyaretçiler, Kolezyum’un ana katında 20 dakika geçirebilmektedir. Ancak mevcut durumda, bu fiyatla bileti bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.

2023 yılında 12,3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Kolezyum, yaşanan bu istismardan dolayı büyük ölçüde eleştiri almıştır. Ziyaretçilerin şikayetleri, soruşturmanın başlamasına neden olmuştur.

Related Posts

Brent petrol ne kadar oldu? Akaryakıta dev zam kapıda

Dün 77,52 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 77,32 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün 77,19 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,18 dolardan alıcı buldu. Petrol fiyatlarının …

Trump’ın istediği Ukrayna’nın nadir elementleri Türk şirketine emanet

ABD ile nadir elementler için gerilim yaşayan Ukrayna, altın, kaolin ve grafit gibi en değerli yeraltı kaynaklarının işletmesini yalnızca Türkiye’ye emanet etti. Türk şirketi Onur Group, yapılan anlaşmanın ardından 2026 yılı itibarıyla bu zengin sahalarda madencilik faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

İpotekli konut satışlarında ciddi yükseliş! Bir yılda yüzde 98,7 oranında arttı

TÜİK, Mayıs 2025 dönemine ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 oranında artarak 130 bin 25 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu …

Şeker fiyatları 4 yılın dibine çekildi

Uluslararası piyasalarda şeker fiyatları sert bir düşüş yaşadı. Küresel arz fazlası beklentisi, olumlu hava koşulları ve Çin’in sınırlı ithalatı nedeniyle şekerin libre fiyatı 0,1626 dolara gerileyerek Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyesini gördü …

Mobilya kenti Kayseri tarım sektöründe de iddialı

Türk mobilya sektörünün öncü kentlerinden Kayseri, üretimde 4 üründe Türkiye’de birinci, 20 üründe ise ilk 10 sırada yer almayı başardı.

Ziraat Bankası’na Kuveyt’ten 500 milyon dolar finansman

Ziraat Bankası, uluslararası finans piyasalarındaki etkinliğini artırmaya devam ediyor. Banka, Kuwait Finance House iş birliğiyle 500 milyon dolarlık murabaha finansmanı sağlayarak dış ticareti destekleyecek önemli bir anlaşmaya imza attı. KÜRESEL …