Yemen’deki Husiler, alıkoydukları 153 kişiyi serbest bıraktı

Husiler Yemen’de 153 Kişiyi Serbest Bıraktı

Yemen’deki Husiler, hükümet yanlısı 153 kişiyi savaş cephelerinde alıkoymalarının ardından ‘tek taraflı girişim’ çerçevesinde serbest bıraktı. El Mesire televizyon kanalının aktardığı habere göre, Husilerin Esirler Komitesi Başkanı Abdulkadir El Murtaza, başkent Sana’da düzenlediği basın toplantısında, serbest bırakılan kişilerin çoğunun hasta, yaralı, yaşlılar ve ailelerinin tek erkek çocuğu olanlar olduğunu belirtti.

Kızılhaç Doğruladı

Abdulkadir El Murtaza, girişimin insani amaçlı ve tek taraflı olduğunu vurgularken, Uluslararası Kızılhaç Komitesi de Husilerin serbest bıraktığı 153 kişiyi doğruladı. Serbest bırakılan kişilerin Kızılhaç tarafından düzenli ziyaret edilen ve yardım sağlanan tutuklular arasında olduğunu belirten Murtaza, Yemen’deki hükümet güçleri ve Husiler arasındaki esir takasıyla ilgili net bilgiler olmadığını belirtti.

BM, Faaliyetlerini Askıya Almıştı

Birleşmiş Milletler (BM), Husilerin Sana’daki BM çalışanlarına yönelik alıkoyma eylemlerinin ardından, Husilerin denetimindeki bölgelerdeki tüm faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. BM, Yemen’deki BM çalışanlarının can güvenliğini sağlamak için Husilerle görüşmelerde bulunurken, alıkonulan çalışanların derhal serbest bırakılması için çaba harcadı.

Guterres’ten Kınama

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM personelinin güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, Husilerin önceki taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Keyfi alıkoymaların Yemen’deki yardım faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Guterres, Husi yönetiminin bu durumu düzeltmesi gerektiğini söyledi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Son Dakika… Çankırı’da orman yangını çıktı

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde orman yangını çıktı.

Samsun’da seyir halindeki otomobil yandı

Samsun’un Atakum ilçesinde seyir halindeki bir otomobil, motor kısmından çıkan yangın sonucu alevlere teslim oldu.

Kayserispor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları belli oldu

Kayserispor, Beşiktaş ile oynanacak olan ilk hafta maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kazakistan ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. “Kazakistan bölgenin en büyük ekonomisi bizim de bölgedeki en büyük ticari ortağımız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ticaret hacminde 15 milyar dolar seviyesini hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Yatırımlarımız 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gazze’den Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi, insanlık dışı fotoğraflar geliyor. Dünyanın gözleri önünde bir halk açlık ve susuzlukla öldürülüyor. Gazze halkına soykırım uygulayanların hukuk ve tarih önünde hesap verdiğini inşallah göreceğiz” dedi.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

IDEF 2025 Fuarı’nda Son Gün Yoğunluğu

IDEF 2025 Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler, savunma sanayindeki yenilikleri keşfetti.