Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği, Hububatların Yem Sektöründeki Rolünü Değerlendirdi

TÜRKİYEM-BİR Başkanı Ülkü Karakuş, yaptığı açıklamada yem sektörünün hububatlardan mısır, yemlik buğday ve arpa kullandığını belirtti. Türkiye’de yıllık 8-9 milyon ton civarında mısır üretildiğini söyleyen Karakuş, bu üretimin bir kısmının yem sektöründe kullanıldığını ifade etti. Geçen yıl tarife kontenjanı açılmasıyla mısır açığının kapatılmaya çalışıldığını vurguladı.

Karakuş, bu yıl da mısırda tarife kontenjanı açılmasının önemine değinerek, mısır fiyatlarındaki artışın diğer tarımsal ürünleri ve enflasyonu olumsuz etkilediğini belirtti. Mısır ithalatının geçen yıl 4 milyon ton olduğunu hatırlatan Karakuş, bu yıl ise yaklaşık 1 milyon ton mısır ithalatı yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Karakuş, hububat sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi. Türkiye’de yıllık 21 milyon ton buğday, 8-9 milyon ton arpa ve 9 milyon ton mısır üretimi olduğunu belirten Karakuş, Nisan yağışlarının etkisiyle hububat ürünlerinde bir problem görünmediğini söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında yağış eksikliğinden dolayı belirli ürünlerde sıkıntı yaşanabileceğini ifade eden Karakuş, genel anlamda ürünlerde ciddi bir sorun olmadığını vurguladı.

Related Posts

SPK’dan sermaye piyasası araçlarına ilişkin değişiklik

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) denetimine dair usul ve esaslar ile kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarına ilişkin kayıtların tutulmasını düzenleyen yönetmelik ve tebliğinde değişikliğe gitti.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Bankalara mesaj gönderildi: Merkez Bankası’ndan faiz hesaplamasına yeni düzenleme

Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara ödenen faiz hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle politika faizi yerine ağırlıklı ortalama fonlama faizi esas alınacak.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir