Yangın Bölgesinde Avlanma Yasaklandı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, orman yangınlarından etkilenen alanlarda 2025-2026 av döneminde avlanmanın yasaklanmasına karar verildiğini duyurdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Next Sosyal hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları, bütün bir orman ekosistemine zarar verdiği gibi, bunun bir parçası olan yaban hayvanlarımızı da maalesef olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, yangından etkilenen alanlarda 2025-2026 av döneminde avlanmanın yasaklanmasına karar verilmiştir. Yaban hayatının korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği adına, alınan bu karara tüm vatandaşlarımızın hassasiyetle riayet etmesini bekliyor; yasağa uymayanlar hakkında ilgili mevzuat uyarınca cezai işlemler uygulanacağını hatırlatıyoruz” denildi.

Related Posts

Diyanet-Sen yöneticisine ‘lüks araç dolandırıcılığı’ suçlaması

Din görevlilerinin üye olduğu Diyanet-Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca ve 2 oğlu hakkında “lüks araç dolandırıcılığı” yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Vali Sözer, Gazi Özkan’ı Ziyaret Etti

Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Gazi Mehmet Özkan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Dörtyol’da Uyuşturucu Operasyonu

Hatay Dörtyol’da jandarma, 60,2 gram esrar ile 1 şüpheliyi gözaltına aldı.

Trump-Putin rekabeti sosyal medyada! Beyaz Saray’dan manidar paylaşım

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 7 yıl sonra ilk kez Alaska’da tarihi zirve için bir araya geldi. İki liderin samimi pozları dikkat çekerken, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray’ın sosyal medya hesabından peş peşe mesaj dolu paylaşımlar yapıldı.

Kızılören’de Geleneksel Peynir Çıkarma Şöleni Hazırlıkları Başladı

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Kızılören Mahallesi’nde, mağaralarda olgunlaştırılan peynirlerin Ekim ayında düzenlenecek ‘Peynir Çıkarma’ geleneği için hazırlıklar devam ediyor. Yerel halk, bu geleneği kuşaktan kuşağa aktararak kültürel miraslarını yaşatıyor.

Osmaniye’de 3.5 büyüklüğünde deprem

Osmaniye Kadirli’de 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.