Türkiye’nin Otobüs İhracatı Yükselişte

Türkiye Otobüs, Minibüs ve Midibüs İhracatında Yükseliş

Türkiye‘den ocak-mart döneminde 55 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yılın ilk çeyreğinde %2,3 artarak 2024’e göre yükseldi.

Geçen yıl aynı dönemde 657 milyon 594 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl bu rakam 673 milyon 183 bin dolara çıktı ve sektör temsilcileri 55 ülkeye ihracat yapma başarısını gösterdi.

Otomotiv sektörünün toplam ihracatından %7,1 pay alan otobüs, minibüs ve midibüs üreticileri, en fazla ihracatı Fransa’ya yaptı.

Fransa’ya yapılan ihracat geçen yıla göre %30 artarak 135 milyon dolara ulaşırken, Almanya ve Birleşik Krallık’a olan ihracatlarda da artışlar gözlemlendi.

Sırbistan’a yapılan ihracatta ise dikkat çekici bir artış yaşandı. 2024’e göre %303,4 artışla Sırbistan’a 45 milyon 854 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İtalya ve İspanya’ya ihracatta ise düşüş yaşanırken, Romanya’ya yapılan ihracat %113,8 artışla yükseldi ve ülke en çok ihracat yapılan 8’inci ülke oldu.

Ocak-mart aylarında Portekiz ve ABD’ye yapılan ihracatta ise düşüşler görülürken, Bulgaristan’a olan ihracat önemli ölçüde arttı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Sovyet uzay aracı yarım asırlık yolculuğu sona erdi: Türkiye de risk altındaydı! Nereye düştüğü belli oldu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.