Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik Zirvesi

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, tedarik zinciri yönetiminin sanayinin geleceği için kritik bir rol oynadığını söyleyerek, “Satınalma ve tedarik zinciri yönetimi, sadece bir operasyon süreci değil, aynı zamanda stratejik bir rekabet avantajıdır” dedi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Satınalma ve Tedarik Yönetimi Derneği (TÜSMOD) iş birliğiyle, “Satınalma ve Tedarik Zinciri Yönetimi Zirvesi” kapsamında “Tedarik Zincirinde Sürdürebilirlik: Doğaya ve Ekonomiye Yatırım” paneli ve workshop etkinliği düzenlendi.

Adana Sanayi Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz, TÜSMOD Genel Sekreteri Seran Akın ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Sanayinin sürdürebilir geleceği için tedarik zinciri

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, tedarik zinciri yönetiminin sanayinin geleceği için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, “Satınalma ve tedarik zinciri yönetimi, sadece bir operasyon süreci değil, aynı zamanda stratejik bir rekabet avantajıdır. İş dünyasının hızla değişen dinamiklerine uyum sağlamak, verimliliği artırmak, sürdürebilirlik ilkelerine uygun hareket etmek ve dışa bağımlılığı azaltarak yerli üreticilerimizi desteklemek en temel hedeflerimizdendir. Bu zirve, deneyimli profesyoneller ile genç meslektaşlarımızı bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden çok kıymetli bir platform olacaktır. Sanayinin sürdürebilir geleceği, ancak güçlü bir tedarik zinciri yönetimi ile mümkün olabilir” dedi.

Global tedarik zinciri trendleri ve sürdürebilirlik

TÜSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Hüryılmaz ise konuşmasında global tedarik zinciri trendlerine değindi. Hüryılmaz, “Dünya genelinde satınalma ve tedarik zinciri yönetimi, sadece fiyata odaklanmıyor. Artık karbon salınımı, çevreye etki ve geri dönüşüm gibi unsurlar da önem kazanıyor. Firmalar, tedarik ettikleri ürünlerin çevreye ne kadar zarar verdiğini, sürdürebilirlik kriterlerine ne ölçüede uyduğunu da hesaba katıyor. Türkiye’nin ihracatını artırmak ve ithalatı azaltmak için tedarik zinciri profesyonellerinin bir araya gelerek ortak hareket etmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda, sektör profesyonelleri ve akademisyenler, satınalma ve tedarik zinciri yönetiminin farklı boyutlarını ele aldı. Dört oturumdan oluşan zirvede, tedarik zincirinde sürdürülebilirlik, inovasyon, dijitalleşme ve sektörel yaklaşımlar gibi konular masaya yatırıldı.

Oturumların ardından, TÜSMOD Genel Sekreteri Seran Akın tarafından yapılan kapanış konuşması ile etkinlik sona erdi. – ADANA

Related Posts

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Bankalara mesaj gönderildi: Merkez Bankası’ndan faiz hesaplamasına yeni düzenleme

Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara ödenen faiz hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle politika faizi yerine ağırlıklı ortalama fonlama faizi esas alınacak.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.