Suriye’den ahde vefa Türkiye’ye ‘Kasyun Dağı’ jesti

ABD, Türkiye’ye Teşekkür Etti

ABD yaptırımlarının kaldırılması konusunda Türkiye’nin verdiği destek unutulmadı. Şam’daki Kasyun Dağı’na “Teşekkürler Türkiye, desteğinizi asla unutmayacağız” yazısı yansıtıldı.

Türkiye, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarını sona erdirmek için devrede. ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde, Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldıracaklarını duyurdu.

Trump, Körfez turu sırasında Riyad’da katıldığı Suudi Arabistan-ABD Ortak Yatırım Forumu’nda konuştu ve ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarını kaldıracaklarını açıkladı.

Telefonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmelerini hatırlatan Trump, “Türkiye’nin lideri Erdoğan’ın benzer talebi olduğunu hatırlatmak isterim. Orta Doğu’daki diğer saygın liderler de Suriye’deki yaptırımları kaldırmamız gerektiğini belirtti. Bu nedenle yaptırımları kaldıracağız.” dedi.

Kasyun Dağı’ndan Jest

ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırma adımı coşku ve sevinçle karşılandı. Türkiye, barış ve istikrar için gösterdiği çabalar nedeniyle övgü aldı. Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan için Kasyun Dağı’na teşekkür mesajı yansıtıldı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Katar, Teşekkürler Suudi Arabistan, desteğinizi asla unutmayacağız.”

Related Posts

Son Dakika… Çankırı’da orman yangını çıktı

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde orman yangını çıktı.

Samsun’da seyir halindeki otomobil yandı

Samsun’un Atakum ilçesinde seyir halindeki bir otomobil, motor kısmından çıkan yangın sonucu alevlere teslim oldu.

Kayserispor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları belli oldu

Kayserispor, Beşiktaş ile oynanacak olan ilk hafta maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kazakistan ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. “Kazakistan bölgenin en büyük ekonomisi bizim de bölgedeki en büyük ticari ortağımız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ticaret hacminde 15 milyar dolar seviyesini hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Yatırımlarımız 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gazze’den Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi, insanlık dışı fotoğraflar geliyor. Dünyanın gözleri önünde bir halk açlık ve susuzlukla öldürülüyor. Gazze halkına soykırım uygulayanların hukuk ve tarih önünde hesap verdiğini inşallah göreceğiz” dedi.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

IDEF 2025 Fuarı’nda Son Gün Yoğunluğu

IDEF 2025 Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler, savunma sanayindeki yenilikleri keşfetti.