AK Parti’li TBMM Adalet Komisyonu Üyeleri Yargı Paketi Üzerinde Çalışıyor
AK Parti’li TBMM Adalet Komisyonu üyeleri ve hukukçu milletvekilleri, Grup Başkanı Abdullah Güler liderliğinde kamuoyunda “11. Yargı Paketi” olarak bilinen kanun teklifinin çalışmalarını sürdürüyor.
Yakın zamanda TBMM Başkanlığı’na sunulması planlanan kanun teklifi ile Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) ve bazı diğer kanunlarda değişiklikler yapılması hedefleniyor.
Hapis Cezaları Yeniden Düzenlenecek
Yeni teklife göre, meskun mahallelerde silahla ateş edenlere verilen hapis cezasının alt sınırı 6 aydan 1 yıla, üst sınırı ise 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak.
Bu değişiklikle birlikte meskun mahalde silahla ateş edenlere 1 ila 5 yıl arasında hapis cezası verilebilecek.
Kuru Sıkı Atanlara Sert Yaptırımlar Gelecek
Halk arasında “kuru sıkı” olarak da bilinen ses ve gaz fişeği atan kişilere 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Asker Uğurlamasında Silahla Ateş Etmenin Cezası Artacak
Düğün, nişan, asker uğurlaması gibi etkinliklerde silahla ateş edilmesi durumunda uygulanacak ceza, yarı oranında artırılacak.