Savaşın ortasında yüzlerce kişiyi öldüren kararı kimin verdiği belli oldu

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya Hava Savunma Füzeleri Göndermeyi Durdurdu

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya göndermeyi planladığı hava savunma füzelerinin sevkiyatını aniden durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Rusya’nın saldırıları sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve Kiev başta olmak üzere birçok bina yerle bir oldu. Ukrayna, savaşın etkisi altında adeta durma noktasına geldi.

Ancak asıl dehşet verici olan, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in, Ukrayna’ya silah sevkiyatlarını durdurma kararını Beyaz Saray’a önceden bildirmediğinin ortaya çıkmasıydı. Hegseth, kimseye danışmadan aldığı bu kararla Ukrayna halkını ölüme terk etti.

Trump Suçu Üzerinden Attı

CNN’e konuşan beş kaynak, silah yardımlarının durdurulması kararının ardından Washington yönetiminde büyük bir kaos yaşandığını ve Kongre ile Ukrayna hükümetine izahat verilmesi gerektiğini aktardı. Salı günü yapılan kabine toplantısında konuşan Başkan Donald Trump, bu karardan kendisinin sorumlu olmadığını iddia etti.

Bir gazetecinin “Silah yardımlarının durdurulması kararını onayladınız mı?” sorusuna Trump, sadece “Ukrayna’ya savunma silahları göndermeye devam edeceğiz” yanıtını verdi. Aynı soru tekrarlandığında ise “Bilmiyorum, belki sen bana söylersin” şeklinde cevapladı.

Hükümet, Kararını Gazeteden Öğrendi

Bu yıl içinde Hegseth’in Ukrayna’ya yapılan silah yardımlarını ikinci kez durdurduğu belirtildi. İlk karar Şubat ayında alınmış ancak kısa sürede geri çekilmişti. Pazartesi gecesi yaşanan son olayda da aynı durum tekrarlandı. Trump, Hegseth’in sevkiyatı durdurma kararına rağmen silahların gönderilmeye devam edeceğini duyurdu.

Hegseth’in kararını önceden kimseye açıklamadığı gibi Beyaz Saray, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ukrayna özel temsilcisi emekli general Keith Kellogg da bu gelişmeleri sadece basından öğrenebildi.

Related Posts

Ege Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dikkat çeken ‘AKP’ kulisi… İki isme çağrı: ‘Birileri sustursun şunları!’

AKP kulislerinde ‘Ömer Çelik, Efkan Ala gibi yöneticiler çıkıp, kimse bizim adımıza konuşamaz diye açıklama yapsın’ seslerinin yükseldiği iddia edildi.

Gençlerbirliği durmuyor: Adama Traore’nin ardından bir imza daha

Gençlerbirliği, Malili Sekou Koita’yı kadrosuna kattı

A Milli Takımın rakibi belli oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın 2027 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu’ndaki son rakibi İsviçre oldu.

İsrailli Bakan, Filistinlilerin tutulduğu hapishanelere Gazze’deki yıkımı gösteren posterler astırdı: Mahkumların her gün görmeleri gereken şey bu

İsrailli Bakan, Filistinlilerin tutulduğu hapishanelere Gazze’deki yıkımı gösteren posterler astırdı: Mahkumların her gün görmeleri gereken şey bu

Avrupa Ligi’nde play-off turu heyecanı başlıyor: Samsunspor sahaya çıkıyor

Samsunspor’un da mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu ilk maçları start alıyor.