Saraçoğlu Açıkladı: Koronavirüse Karşı Tam Koruma

Prof. Dr. Saraçoğlu, yapısında lektin maddesi olan gıdaların Kovid-19’a karşı koruyucu etkisine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun lektinin Kovid-19’a karşı koruyucu etkisini konu aldığı makalesi “Journal of Pharmaceutical Research International” isimli uluslararası bilimsel dergi içerisinde yayımlandı.

Saraçoğlu, makalesinin 8 Mayıs’ta yayımlandığını ifade ederek “Kimyasal olarak baktığınızda lektin şekeri kendine çekiyor. Koronavirüsün de spike’ları (dikensi çıkıntı) var biliyorsunuz, hücrelere onunla giriş yapabiliyor ve bu spikelar protein yapılı, aminoasit ve şekerden oluşuyor. Lektin içeren bir yiyecek yediğinizde, işte bu şekeri kendisine bağlıyor, yani spikeları hareketsiz hale getiriyor, kilitliyor. Lektinin en büyük özelliği bu” sözlerini kullandı.

LEKTİN MADDE NEDİR?

Hücre zarlarına bağlanan bir protein türü olan lektin, tüketmiş olduğumuz yiyecekler içerisinde olduğu gibi tüm yaşam formlarında da yer almaktadır. Bununla birlikte lektinler, şekere de bağlanabilmektedirler. Bitki ve hayvan bazlı besinlerde olan lektin, tüketilen besinlerin sadece %30’unda bulunuyor. En yüksek lektin içeriği baklagiller, tahıllar ve patlıcangil sebzeler gibi sağlıklı besinlerde yer almaktadır.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort maltepe escort pendik escort kartal escort anadolu yakası escort şişli escort beylikdüzü escort pendik eskort avcılar escort esenyurt escort istanbul escort bakırköy escort halkalı escort şirinevler escort sefaköy escort maltepe escort anadolu yakası escort taksim escort ataköy escort mecidiyekoy escort gaziantep escort sanliurfa escort diyarbakir escort manisa escort kayseri escort samsun escort balikesir escort kahramanmaras escort van escort aydin escort tekirdag escort