Şam’dan ilk dış hat uçağı havalandı: İlk uluslararası sefer BAE’ye

Şam Havalimanı Yeniden Uluslararası Uçuşlara Açıldı

Suriye’de Beşar Esad yönetiminin devrilmesinin ardından 18 Aralık’ta yeniden faaliyete geçen Şam Havalimanı’ndan ilk uluslararası uçuş yapıldı. İlk yolcu uçağının Şam-Halep seferini gerçekleştirdiği havalimanı, artık uluslararası seferlere de açık.

Suriye Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) kontrolünü ele geçirmesinin ardından Şam’dan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Şarika kentine ilk uluslararası seferini gerçekleştirmek üzere havalandı.

Şam Havalimanı Müdürü Enis Falluh, bugün Katar Hava Yolları’nın Doha-Şam seferinin yapılacağını belirterek, “Seferlerin artması konusunda umutluyuz. Havalimanında gerekli hazırlıkları tamamlayarak seferlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü imkanı sağladık. Gelen uçaklara hazırız” dedi.

Falluh, şu anda havalimanında 140-150 yolcunun bulunduğunu belirterek, birçok havayolunun havalimanını kullanmak için yeni anlaşmalar yapmak istediğini dile getirdi.

İlk uluslararası uçuşun yolcularından mühendis Bilal Şani, Hama’dan geldiğini ve Şarika’ya gideceğini açıklayarak, “Havalimanına ilk adımlarımı attığımdan itibaren mutlu hissettim” dedi. Şani, yakın gelecekte Avrupa ülkelerine yönelik seferlerin başlayacağını umut ettiğini sözlerine ekledi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Hatay’da yangın büyüyor

Türkiye’nin ormanlık alanları alev alev yanıyor. İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

Yunanistan’da yangın kâbusu sürüyor: Yerleşim yerleri tahlikede, tahliyeler başladı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusunda bulunan Koropi kasabasında öğle saatlerinde çıkan yangın nedeniyle itfaiye alarma geçti. Yangın, Agios Dimitrios bölgesinde kuru otların bulunduğu alanda başladı. Ancak kuvvetli rüzgârlar sebebiyle …

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.

Kadın polise tekme attı, ortalık karıştı!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, park yeri tartışması nedeniyle çıkan kavgada polise mukavemette bulunduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.