Rektörün baldızını atadığı üniversitede şimdi de kardeş torpili

Dicle Üniversitesi’nde Skandal Atamalar Gündemde

Dicle Üniversitesi’nde makaleleri ve akademik başarılarıyla değil, liyakatsiz atamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde mimar olarak görev yapan baldızı Gelavuj Akkoç’u Dicle Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığına getirmişti.

“DİYARBAKIR KIZIDIR ÇALIŞKANLIĞINA İNANIYORUM” DEMİŞTİ

Rektör Eronat, baldızını yapı daire başkanlığına atamasının ortaya çıkmasının ardından yaptığı savunmayla eleştirilere cevap verdi. Eronat, baldızının ehliyet ve liyakat sahibi olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Baldızıma en ufak bir ayrıcalık tanımadım. Daha önceki kurumunda ne maaş alıyorduysa burada da aynı maaşı alacak. Üniversitedeki işler çok aksıyordu, buradaki işlerin hızlı çözümü için böyle bir atama yaptık. Yapı Dairesinden ben hocayken şikayetçiydim. Çünkü tuvalet bozulduğunda uzun süre yapmazdılar, hizmet yoktu. İşler ağır gidiyor düşüncesi bu atamayı yaptık.

Yapılan işlem kurumdan kuruma geçiştir. Bildiğim ve güvendiğim biri. Göreve geldiğimden beri 24 yönetici değiştirdim, revizyonlar sürecek. Baldızıma bir iltimas için değil, biliyorum ki iş yapacak, Diyarbakır kızıdır. Çalışkanlığına inanıyorum. Artıları var, sahaya iniyor geziyor, iletişimi güçlüdür. Kadro verseydim o zaman atamayı eleştirenlere haklısınız derdim. Ama böyle bir durum yok.”

ŞİMDİ DE KARDEŞ ATAMASI İLE GÜNDEME GELDİ

Başarıları ve buluşlarıyla değil, kayırma skandallarıyla gündemde olan üniversiteler arasında Dicle Üniversitesi de yer alıyor. Bu sefer üniversitede skandal bir atama daha yapıldı ve bu sefer Genel Sekreter Mustafa Uğurlu Arslan’ın kardeşi ön planda.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Uğurlu Arslan’ın, daha önce özel kalemde görev yapan kardeşini Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne müdür olarak atadığı ortaya çıktı.


Related Posts

Elektronik Yabancı Dil Sınavı sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nın (e-YDS 2025/9 İngilizce) sonuçları açıklandı.

Düğün, nişan ve asker uğurlamada silahla ateş etmenin cezası artırılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, düğün, nişan ve asker uğurlamada silahla ateş etmenin cezasının artırılacağını bildirdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Karabağ ısrarı Ermenistan’ı yok eder

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın Bağımsızlık Bildirgesi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Karabağ hareketinin devamının ülkenin bağımsızlığını tehlikeye sokacağını söyledi.

El Salvador’da 6,0 büyüklüğünde deprem

El Salvador’un Acajutla şehri açıklarında 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kamyona yol verdi, duran otomobile çarptı: İstanbul’da ilginç kaza

İstanbul’da karşı yönden gelen kamyona yol verirken park halindeki otomobile çarpan sürücü hızla uzaklaştı.

Beykoz’da yol verme kavgası: Tekme ve yumruklar havada uçuştu

Beykoz’da yol verme tartışması tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tarafları ayırmak isteyen bir kadın arada kaldı.