Rehine-tutuklu takasında üçüncü tur: Bugün 3’ü İsrailli, 5’i Taylandlı olmak üzere 8 rehine serbest bırakıldı!

T24 Dış Haberler

Gazze’de İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes ve rehine-tutuklu takası anlaşması kapsamında bugün rehine-tutuklu takasının üçüncü turu gerçekleşiyor. Sabah saatlerinde Agam Berger‘in serbest bırakılmasının ardından Gazze’nin güney kenti Han Yunus’ta Hamas’ın öldürülen liderlerinden Yahya Sinvar‘ın evinin yakınlarında 29 yaşındaki Arbel Yehud ve 80 yaşındaki Gadi Moses isimli iki İsrailli rehine de TSİ 14.00’te serbest bırakıldı. Hamas ayrıca kimlikleri açıklanmayan 5 Taylandlı rehinenin de serbest bırakıldığı öğrenildi.

Han Yunus’ta öldürülen Hamas liderlerinden Yahya Sinvar’ın evinin yakınlarında 29 yaşındaki sivil rehine Yehud ve 80 yaşındaki Moses’in serbest bırakılmasını izlemek için yüzlerce Filistinli ve Hamas militanı toplandı. Bölgede izdiham oluştu. Rehinelerin Kızılhaç araçlarına teslim edilmesi, kalabalığın oluşturduğu kaos nedeniyle uzun zaman aldı. Daha önceki rehine serbest bırakma turlarında yapılan teslim töreni yapılmadı ve kalabalık nedeniyle bir platform kurulmadı.

İlk olarak 29 yaşındaki sivil rehine Arbel Yehud, Kızılhaç’a teslim edildi. Ardından da 80 yaşındaki Moses serbest bırakıldı.


Arbel Yehud, Kızılhaç ekiplerine teslim edildi

İsrail ordusu 5 Taylandlı rehinenin de Kızılhaç ekiplerine teslim edildiğini doğruladı.

Sabah saatlerinde 1 rehine serbest bırakılmıştı

Hamas, İsrailli rehine Agam Berger‘i Cibaliya Mülteci Kampı’nda Kızılhaç ekiplerine teslim etti. Askerî üniforma giyen Berger, Kızılhaç’a ait bir arabaya binmeden önce kurulan sahneye çıkarak izleyicilere el salladı. Son ateşkes anlaşması kapsamında serbest bırakan rehineleri izlemek için yüzlerce Filistinli, rehinelerin serbest bırakıldığı alana akın ediyor.


Agam Berger, Cibaliya’da Uluslararası Kızılhaç ekibine teslim edildi


Agam Berger

Rehine takasının üçüncü turunda, Gazze Şeridi’nden serbest bırakılacak 3 İsrailli rehinenin Kızılhaça teslimi başladı. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile Uluslararası Kızılhaç ekipleri, ilk esirin teslimine ilişkin belgeleri imzaladı.


Hamas ve Kızılhaç ekipleri belgeleri imzaladı

Berger’i teslim alan Kızılhaç konvoyu daha sonra Cibaliya’dan ayrıldı. İsrail ordusu da Berger’in teslim alındığını doğruladı.

Agam Berger, İbranice’de Tatzpitaniyot olarak bilinen ve tamamı kadınlardan oluşan silahsız askeri birliğin Gazze’de kalan son üyesiydi. Gazze’yi gözetlemekle görevli bu birimden 7 kadın, Nahal Oz Askerî Üssü’nden rehin alınmıştı.

İsrail ile Hamas arasında 19 Ocak’ta başlayan ateşkes anlaşmasından bu yana üçüncü tur rehine serbest bırakması yaşandı.

İsrail’in de bugün serbest bırakılan rehineler karşılığında 30’u çocuk olmak üzere toplamda 110 Filistinli mahkûmu serbest bırakması bekleniyor.

Related Posts

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.

SON DAKİKA! Hindistan Pakistan’a füzelerle saldırdı

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını duyurdu. Pakistan Askeri Sözcüsü ise Hindistan’nın Pakistan’ın Muzafferabad kentinin 3 bölgesine füzelerle saldırdığını …

Kanada Başbakanı’nın ‘Satılık değiliz’ sözlerine Trump’tan olay yaratacak cevap

Kanada’da başbakanlık seçimlerini kazanan Mark Canvey ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Oval Ofis’teki görüşmede Kanada’nın satılık olmadığını belirten Canvey’e Trump, “Bunu zaman gösterecek. Asla, asla deme …

Gökhan Gülyurt’un ev hapsi cezası kaldırıldı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda milletvekillerini taşıyan parti otobüsünü kullanan şoför Gökhan Gülyurt’a verilen ev hapsi cezasının kaldırıldığını bildirdi.

Uşakov: 9 Mayıs Zafer Günü’nde 29 yabancı liderin Moskova’ya gelmesini bekliyoruz

Nazilere karşı kazanılan Zafer’in 80. yıldönümü için hazırlıklarda sona yaklaşılırken Kremlin’den bu özel güne katılacak liderlere dair açıklama geldi.

Yunanistan turistik koylarda su sporlarını yasakladı

Yunanistan’da Saronik Körfezi liman İdaresi yerleşim yerlerinin bulunduğu kıyı bölgeleri ve koylarda her türlü su sporlarının yapılmasını yasakladı. Yasak kapsamına denizde hareket eden her türlü su sporu aktivitesinin alındığı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir