Parasını oraya yatıranların yüzü güldü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, borsadaki toparlanma süreci reel getiri oranlarına da yansıdı.

Haziranda 9 bin seviyelerinde işlem gören BIST 100 endeksi, geçen ay yükselişe geçti. Endeks, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirdiği temmuzda yeniden 10 bin seviyesini aştı, yakın zamanda da 11 bin düzeyini geride bıraktı.

Borsadaki bu yükselişe paralel olarak geçen ay enflasyondaki gerileme de sürdü. Enflasyon, temmuzda yüzde 33,5 ile son 44 ayın en düşük seviyesine indi.

BIST 100 endeksi, borsadaki yükseliş ve enflasyondaki düşüşle, mevduat faizi, altın ve dolar gibi diğer yatırım araçlarını geride bırakarak geçen ay en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Endeks, geçen ay yüzde 10,63 nominal getiri sağlarken, enflasyonu yüzde 8,4 oranında geride bıraktı. Böylece BIST 100 endeksi, 17 ay sonra yeniden yüzde 8’in üzerinde reel getirisiyle yatırımcısını sevindirdi.

BIST 100 endeksinin aylık olarak nominal getirileri ve TÜFE ile indirgendiğinde reel getiri oranları şöyle:

Related Posts

ABD devi iflas eden batarya şirketini satın aldı

ABD’li dev şirket, iflas bayrağını çeken İsveç merkezli pil üreticisi Northvolt’un fabrikasını bünyesine kattıktan sonra kalan bölümlerini de satın aldı.

Memur-Sen Başkanı Yalçın: Memurun maaşı düşük, tekliflerimiz yüksek değil

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Şu an en düşük memur maaşının Ocak 2026 itibarıyla 67 bin liranın üzerinde olması gerekiyor. Bazıları, ‘Memur-Sen’in teklifleri çok yüksek.’ gibi cümle kuruyor. Memur- Sen’in teklifleri yüksek değil, memurun maaşı düşük.” dedi.

Amasya Soğanı İhraç Ediliyor

Amasya’da coğrafi işaret tescilli soğan, bu yıl 500 bin ton üretimle Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Vali Çiftçi, Oltu’daki Süt Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Koçhan Süt Ürünleri Fabrikası’nı ziyaret ederek üretim süreçlerini inceledi ve yerli üretimin önemine vurgu yaptı.

Üzüm satışı için 4 Ağustos’ta izin çıkacak: 100 milyon dolar satış bekleniyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 4 Ağustos’ta ihracatına başlanacak Sultani çekirdeksiz sofralık üzümünden 100 milyon dolarlık dış satım beklediklerini ifade etti.

Yapı Kredi’nin ikinci çeyrek kârı beklentileri aştı

Yapı Kredi’nin ikinci çeyrek kârı beklentileri aştı