Özgür Özel: Genel başkan görüşmelerinin ana maddesi emekliler oldu, hakikaten bir şey yapmak lazım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyor.

Özel, genel başkan görüşmelerinin ana maddesinin emekliler olduğunu söyledi, “Bahçeli ile yaptığım görüşmede, emekliler konusunda herkesle görüşelim, Meclis’te bu sorunu çözelim dedim. Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım” dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sayın Erdoğan, Bahçeli, DEM Parti’nin Eş Genel Başkanlarıyla, Müsavat Dervişoğlu il yaptığım görüşmelerin ana ana maddesi, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve emeklilerin durumunu konuştum.

“Bahçeli ile yaptığım görüşmede, emekliler konusunda herkesle görüşelim, Meclis’te bu sorunu çözelim dedim. Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım.

“(Gezi eylemleri) İnsanların önce bir çevre hassasiyetiyle, her tarafı taş olmuş o Taksim meydanında Gezi Parkı  bir cennet. Taksim inisiyatifi gibi inisiyatifler ortaya çıktı. Benim hayatım oda başkanlıklarıyla geçti. Bir şehirde bir mesele olduğunda oda başkanları toplanırlar, görevlendirmeler yapılır basın açıklama yapılır, ilin milletvekillerine gidilir. Gezi Parkı için de böyle bir inisiyatif ortaya çıktı. Gezi’de yargılananların önemli bir kısmı meslek odalarının başkanı olduğu için oradaydı. Gittiler bir gece yarısı dozerleri oraya dayadılar. O zaman insanlar oraya koştular. Sonra karşılıklı psikolojik harp var. oraya çadırlar kuruldu, gecenin bir yarısında içinde insan olan çadırları yaktılar. O talimatı verenlerin hepsi sonradan FETÖ’cü çıktı. Oralar karışsın diye çaba devletin içerisinden var o dönemde. Tayfun Kahraman ve bütün inisiyatif Bülent Arınç’la bir görüşme yapıyorlar, açıklamalarından bir tanesi İstanbul, Hatay, Ankara emniyet müdürleri görevden alınmalıdır çünkü saldırgan tutum içerisindeler diyorlar. Hepsi FETÖ’cü çıktı .Bunu görmek lazım. Kötü tabir ama at izi ile it izi birbirine karıştı diyorlar ya öyle bir noktada Gezi davası. Gezi davası önce çevre duyarlılığı sonra yaşam biçimine mücadeleye direnmeye başlıyor oradaki insanlar. Türkiye’de 80 ilde 15 milyondan fazla kişi sokaklara çıktılar ve barışçıl protestolar yaptılar. Gezi deyince son gece polisin müdahalesi ile ortaya çıkan görüntüler akla geliyor ama çok barışçıl bir sürecin son noktasıdır o. 

Ayrıntılar gelecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx