Miraç Kandili Mesajı: Birlik ve Kardeşlik Vurgusu

Denizli İl Müftüsü: Miraç Kandili’nin Önemi ve Mesajı

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuk, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Basiretsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana asla taraf olmayalım. Kudüs’ü ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere, ıslah adı altında yeryüzünü ifsat edenlere fırsat vermemesi için bu gecede Cenab-ı Hakka yalvaralım” ifadelerine yer verdi.

Mesajında İslam dininde Hicri takvimi esas alan beş önemli geceye vurgu yapan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuk, Recep ayının 27. gecesinin Miraç Kandili olarak kutlandığını ve bu yıl 26 Ocak Pazar gününe denk geldiğini belirtti. Miraç kelimesinin “merdiven”, “yükselecek yer”, “en yüksek makam” anlamlarına geldiğini aktaran Müftü Pamuk, bu kandil gecesinde Müslümanları ümmet olma bilinciyle bir araya gelmeye çağırdı.

Aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimize destek olmak gerektiğini vurgulayan Müftü Pamuk, tüm İslam aleminin Miraç Gecesini tebrik ederek, barış, huzur ve birlik içinde yaşanacak bir dünyanın duasını yaptı. – DENİZLİ

Related Posts

Son Dakika… Çankırı’da orman yangını çıktı

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde orman yangını çıktı.

Samsun’da seyir halindeki otomobil yandı

Samsun’un Atakum ilçesinde seyir halindeki bir otomobil, motor kısmından çıkan yangın sonucu alevlere teslim oldu.

Kayserispor-Beşiktaş maçının bilet fiyatları belli oldu

Kayserispor, Beşiktaş ile oynanacak olan ilk hafta maçının bilet fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Kazakistan ile ticaret hedefimiz 15 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. “Kazakistan bölgenin en büyük ekonomisi bizim de bölgedeki en büyük ticari ortağımız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ticaret hacminde 15 milyar dolar seviyesini hedef alarak yolumuza devam ediyoruz. Yatırımlarımız 5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Kazakistan Türk vatandaşlarına vize muafiyet süresini 90 güne çıkardı” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gazze’den Nazi kamplarından çok daha kötü, daha vahşi, insanlık dışı fotoğraflar geliyor. Dünyanın gözleri önünde bir halk açlık ve susuzlukla öldürülüyor. Gazze halkına soykırım uygulayanların hukuk ve tarih önünde hesap verdiğini inşallah göreceğiz” dedi.

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

Gazze krizi derinleşiyor | Hollanda’dan İsrail’e diplomatik tepki: Büyükelçi çağrıldı, seyahat yasağı ve yaptırımlar yolda

IDEF 2025 Fuarı’nda Son Gün Yoğunluğu

IDEF 2025 Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler, savunma sanayindeki yenilikleri keşfetti.