Meta, Llama 4 yapay zeka modelini tanıttı!

Meta, Yapay Zeka Arenasını Sarsacak Yeni Modelleri Tanıttı!

Meta, yapay zeka alanındaki en kapsamlı etkinliği LlamaCon’u gerçekleştirerek büyük bir heyecan yarattı. Etkinlikte, firma yeni nesil Llama 4 serisini resmen duyurdu ve yıl sonunda piyasaya sürülmesi planlanan devasa ölçekli Behemoth modeli hakkında ilk ipuçlarını paylaştı.

Meta, Llama 4 Yapay Zeka Modelini Tanıttı

Etkinlik, Meta’nın açık kaynaklı yapay zeka stratejisinde devrim yaratacak olan Llama 4 model serisine odaklandı. “Scout” ve “Maverick” adlarıyla anılan iki farklı versiyon, metin ve görsel verileri eş zamanlı işleyebilen çoklu mod özelliği, uzun bağlam penceresi desteği, gelişmiş akıl yürütme yetenekleri ve özetleme kapasitesi gibi önemli iyileştirmeler sunuyor.

Meta, Llama 4’ü tamamen açık kaynaklı olarak sunacağını ve kullanıcıların özgürce erişim sağlayabileceğini duyurdu. Bu adım, şirketi OpenAI’nin GPT-4 ve Anthropic’in Claude modelleriyle doğrudan rekabete sokacak.

Etkinlikte ayrıca Meta, yeni yapay zeka projesi olan “Behemoth” modelini de tanıttı. 288 milyar aktif parametreye sahip olacak Behemoth, Meta’nın şimdiye kadar geliştirdiği en büyük model olacak. Ancak bu teknolojinin detaylı teknik özellikleri henüz kamuoyuyla paylaşılmış değil.

OPPO Reno 14 Serisi Yakında Geliyor! İşte Tasarımı

OPPO Reno 14 serisinin yakın zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Cihazların fiyat-performans açısından dikkat çekici olması bekleniyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın da katıldığı sohbetlerde, açık kaynaklı yapay zeka sistemlerinin geleceği, etik ilkeler ve bağımsız geliştiricilerin desteklenmesi gibi önemli konular ele alındı.

Yapay zeka alanında artan rekabet ortamında, Meta’nın bu stratejik adımlarının sektörde nasıl bir devrim yaratacağı yakın gelecekte netlik kazanacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmak için aşağıdaki yorumlar kısmını kullanabilirsiniz.

Related Posts

Ormanlar zamanla yarışamıyor

ABD, New York’ta bulunan Syracuse Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, ormanların iklim değişikliğine uyum sürecinde ciddi bir zaman gecikmesi yaşadığını ortaya koydu. “Science” dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, ağaç popülasyonları …

Avrupa’da satılan iPhone ve iPad’ler için etiket düzenlemesi

Apple’ın Avrupa özelinde aldığı kararlara bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle artık iPhone ve iPad kutularından enerji verimliliği etiketi de çıkacak.

ChatGPT’de model seçebileceksiniz

OpenAI’ın ChatGPT’sinde farklı GPT’leri seçme imkanı sunulmaya başlandı.

Ada ülkesinde sırlar aydınlatılıyor: Yüzyıllar boyunca sürmüş…

Papua Yeni Gine’de 2 bin 600 yıl öncesine kadar uzanan insan kalıntılarından elde edilen antik DNA’ların analizi, bazı toplulukların komşularıyla genetik olarak yüzyıllar boyunca hiç karışmadığını ortaya koydu. Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, 42 bireyin kemik ve dişlerinden alınan örnekleri inceledi.

Nvidia, %92 pazar payı ile GPU pazarında rekor kırdı

Sert eleştirilere rağmen milyonlarca RTX 50 serisi grafik kartı satılırken, rakip satışları ise milyon barajına takıldı.

iPhone tahtını sallıyor! Bu Android telefon, dünya çapında en çok satan modellerden biri oldu!

Counterpoint Research’in açıkladığı 2024 ikinci çeyrek satış verilerine göre Samsung’un yeni Galaxy A15 modeli, 5G versiyonuyla dünya genelinde en çok satan dördüncü akıllı telefon oldu.