Merkez Bankası’ndan enflasyon ve dolar açıklaması: Hepsi yükseldi

TCMB’nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Yayınlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayına ait “Piyasa Katılımcıları Anketi” sonuçlarını resmi olarak açıkladı.

Ankete reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti ve katılımcılar görüşlerini özgürce dile getirdi. Ekonomim’in haberine göre, katılımcıların verdiği yanıtlar detaylı bir şekilde incelendi.

Katılımcıların bu yıl sonunda tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, önceki ankette %28,04 iken, bu ankette %29,98’e yükseldi.

Ayrıca, 12 ay sonrası için TÜFE beklentisi geçen ankette %24,55 iken, bu ankette %25,56 olarak kaydedildi.

Benzer şekilde, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de önceki dönemlerde sırasıyla %17,06 ve %17,69 olarak belirlendi.

Related Posts

Kredi kartı kullanırken yaptığınız bir hata sizi borç batağına sürüklüyor

Nakit alım gücünün günden güne düştüğü bu dönemde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartından harcama yapıyor.
İpin ucunu kaçıranlar ise ödemelerini karşılamakta güçlük çekerek çareyi asgari ödeme tutarını ödemekle buluyor. Ama aslında bu durum kredi kartı kullanıcılarını borç batağına sürüklüyor.

En düşük emekli aylığı belli oldu: Emekliye ek zam yok!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk yarısına ilişkin TÜFE verisini yüzde 16.67 olarak açıklamasının ardından en düşük emekli aylıkları için gözler AKP’ye çevrildi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 16. 881 TL’ye yükseltileceğini açıkladı.

Haziranda üreticinin enflasyonu yükseldi

TÜİK Haziran ayı üretici fiyatlarını açıkladı. Buna göre haziranda üretici fiyatlar aylık yüzde 2,46 olurken, aylık bazda yüzde 24,45 oldu.

Dolar yükseldi, euro 47 TL!

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye davam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar yeni haftaya istikrarını koruyarak girdi. Alım …

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.