MEB hazırlıklara başladı, yaz tatili erkene çekilecek

MEB, Yaz Tatilini Erkene Almayı Planlıyor – Öğrencilerin Beklentileri!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı tatili öncesinde öğrencilerin yaz tatiline ilişkin kapsamlı bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor.

Öğrencilerin merakla beklediği yaz tatilinin kaç gün olacağı henüz netlik kazanmazken, okulların normal şartlarda 20 Haziran’da kapanacak olması, pek çok ailenin mağduriyet yaşamasına sebep olabilir.

Ebeveynlerin bayramda çocuklarıyla birlikte köy ziyaretine gidip, ardından sadece bir haftalık eğitim için tekrar okullara dönmeleri, ekonomik açıdan zorluk yaratabilir. Bu durumun önüne geçmek isteyen MEB, yaz tatilini erkene almak için hazırlıklara başladı.

MAYIS AYINDA RESMİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Kulislerde konuşulanlara göre MEB Bakanı Yusuf Tekin, bu düzenleme için bir takvim oluşturulması ve müfredatın hızlandırılması konusunda talimat verdi.

6 Haziran 2025 tarihinde başlayacak Kurban Bayramı öncesinde okulların 2-6 Haziran haftası arasında kapanması planlanıyor. Normalde uygulanan ‘sosyal etkinlik haftası’ ise bu yıl sıkışık takvim nedeniyle pas geçilecek.

Related Posts

AB’den İran’a nükleer silah uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) İran’ın nükleer programına ilişkin bağımsız değerlendirme yaparak barışçıl nitelikte olduğunu doğrulayabilecek tek tarafsız kurum olduğunu kaydetti.

AKP’li eski vekil uyardı: Tuhaf şeyler oluyor

AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, terör örgütü PKK ve Suriye yapılanmasına dair dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Netanyahu’nun ‘Gazze’ hezeyanı: Tepki gelince ‘boşaltma planını’ yumuşattı

ABD’ye resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki Filistinlileri zorla yerinden etmek istemediklerini söyledi. “Gazze’nin İsrail için tehdit oluşturmasını engelleyeceğiz.” diyen Gazze Kasabı Netanyahu, “Kimseyi zorla dışarı itmiyoruz.” iddiasında bulundu.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.