Mazlum Abdi: Öcalan 15 Şubat’ta konuşacak

İtalyan gazeteciler Chiara Cruciati ve Giansandro Merli, Kuzeydoğu Suriye’ye yaptıkları ziyareti ve terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) sözde üst düzey yöneticisi “Mazlum Kobani” kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi İl Manifesto gazetesine yazdı.

Cruciati ve Merli, geçen Pazartesi günü İtalyan ve Fransız siyasi temsilcilerinden oluşan bir uluslararası heyetin Kuzeydoğu Suriye ziyareti sırasında Mazlum Abdi ile görüşmüştü.

Haberde, görüşmede Abdi’nin iki önemli bilgi verdiği ifade edilerek, Öcalan’ın 15 Şubat günü tutuklanmasının 26’ncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj göndereceği iddia edildi. Mesajın görsel de olabileceğini belirten Abdi, “Suriye’nin kuzeydoğusuyla ilgili şeyler olacağını düşünüyoruz” dedi.

NEDEN 15 ŞUBAT

Yazıda, Mazlum Abdi’nin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat’ta Türkiye’ye iade edilmesinin 26. yılında bir mesaj göndereceğini doğruladığı ifade edildi.

“ZİYARETLER BİTTİ”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İmralı’daki ziyaret trafiğinin tamamlandığını ve sürecin bir pazarlık olmadığını öne sürerek, “Bundan sonra beklenen terör örgütünün tasfiye edilmesiyle ilgili çağrının ortaya çıkması” demişti.

Related Posts

Trump’a kendi mahallesinde büyük baskı: İsrail’in saldırıları yüzünden kıskaca girdi

İsrail ve İran arasındaki çatışmalar 4 gündür devam ediyor. Orta Doğu’da uzun bir savaştan endişe edilirken çeşitli ülkelerden itidal çağrısı geldi. Ancak konu İsrail olunca en çok merak edilen ABD’nin tutumu oldu. Çatışmaların fitilini ateşleyen …

Dehşeti yaşıyorlar

İsrail ve İran arasındaki gerilim tırmanırken siviller ve kent merkezleri de hedefte. İsrail ve İran arasında artan karşılıklı saldırılar, geride yalnızca yıkılmış binalar, bitkin insanlar ve “ölüm korkusu” bıraktı.

TIR’ın arkasına tutunan bisikletlinin akılalmaz yolculuğu kamerada

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir bisiklet sürücüsünün TIR’ın arkasına tutunarak yaptığı tehlikeli yolcuk, seyir halindeki bir otomobil sürücüsü tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Diyarbakır’da kapkaççılara ‘Çekirge’ operasyonu; 12 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da, polis ekiplerinin kapkaç yapan şüphelilere yönelik düzenlediği ‘Çekirge’ operasyonunda 12 şüpheli yakalandı. 1’i tavan arasında yakalanan 12 şüpheli tutuklandı.

Otomobilden 7 külçe altın çıktı

Edirne’de polis ekipleri, otomobilde 9 kilo 900 gram ağırlığında 7 külçe altın ele geçirdi.

Ankara’da kritik güvenlik zirvesi: Bakan Fidan, Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalın’la İsrail saldırısını görüştü

Ankara’da kritik güvenlik zirvesi: Bakan Fidan, Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalın’la İsrail saldırısını görüştü