Malatyalı mangalacılar ödüllerine kavuştu

Malatyalı Mangalacılar Ödüllerine Kavuştular

Malatya Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri sosyal açıdan destekleyerek Kernek Külliyesi’nde düzenlediği Mangala Turnuvası’na yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla renkli saatler gerçekleştirdi. Elemelerde başarılı olan 6 öğrenci finallerde başarı elde etti.

Öğrenciler Sosyalleşerek Özgüven Kazanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, akademik başarıların ötesinde öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirerek hayata hazırlanmalarına katkıda bulunuyor. Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerindeki öğrenciler, sadece ders çalışmakla kalmayıp ilgi alanlarına yönelik etkinliklerle yeteneklerini keşfetme imkanı buluyorlar.

Mangala, Türk kültürünün köklü mirasından gelen ve strateji ile zeka bilgisini bir araya getiren bir oyun olarak gençlere kültürel birikimi aktarıyor. Analitik düşünme becerilerini geliştirmek adına düzenlenen turnuvalara öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Kernek Külliyesi’nde düzenlenen Mangala Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin yanı sıra çeşitli ikramlar da sunuldu. Turnuvada başarılı olan öğrencilerin isimleri şu şekilde;

7. ve 8. Sınıflar

  • 1. Gözde Demirel Salköprü
  • 2. Ferhat Ertunç Kernek
  • 3. Ceren Aslan Yeşiltepe

5 ve 6. Sınıflar

  • 1. Hamza Ayaz Kernek
  • 2. Yusuf İcar Melek Baba
  • 3. Taha Yıldız Ramazan Sarıkaya

Related Posts

Tunç Soyer 19 Eylül’de hakim karşısına çıkacak

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 19 Eylül’de hakim karşısında olacak.

İzmir’de 7 saat su kesintisi uygulanacak

İzmir’in Foça ilçesinde depo ve su isale hatlarındaki basınç düşüklüğü nedeniyle 7 saat su kesintisi yapılacak.

İsrail olmayan ‘suyu’ için savaşıyor… Türkiye sularını boşa akıtıp, kuraklık yaşıyor

Türkiye, hızla su fakiri sınıfına yaklaşıyor… Kişi başına su bugün bin metreküpe düştü. Suya ulaşma, Ortadoğu’daki hesaplaşmaların da nedenlerinden biri… İsrail’in Golan işgali buna çarpıcı bir örnek… Türkiye’nin kendi suyuna sahip çıkamaması, kaynaklarını verimsiz kullanması ise tartışma konusu…

Son 65 yılın en kurak dönemi: Bir baraj daha kuruma noktasına geldi

Kurak geçen yaz aylarında bir baraj daha kurutma noktasına geldi. Hatay’ın içme suyunu karşılayan Karaçay Barajı’nda su seviyesi yüzde 18 seviyesine geriledi.

Formula 1 biletiyle gelen skandal: Singapurlu milyarder yolsuzluğu itiraf etti

Singapur’un önde gelen iş insanlarından Ong Beng Seng, eski ulaştırma bakanına pahalı hediyeler vererek yolsuzluk soruşturmasını engellemeye çalıştığını itiraf etti.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Gazze’yi Ziyaret Edecek

Trump’ın özel temsilcisi Witkoff ve Huckabee, Gazze’deki gıda dağıtım noktalarını denetleyecek.