Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

Beyaz Saray Açıkladı: ABD’nin Lübnan-İsrail Anlaşması Uzatıldı

Beyaz Saray tarafından yapılan resmi açıklamada, “ABD tarafından izlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlanacağı duyuruldu.

Lübnan ile varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun henüz çekilmediği bölgelerden dün gerçekleştirdiği saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması gereği, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki işgal bölgelerinden 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı.

Anlaşmanın uygulanmasının ardından İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle sürekli ateşkesi bozdu.

24 Ocak’ta İsrail ordusu, çekilme sürecinin zamanında tamamlanamadığını savunarak pazar gününe kadar çekilme işleminin tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

BASKİ’ye 6.6 milyon TL ceza

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde arıtılmamış kentsel atık suyu denize deşarj ettiği belirlenen BASKİ’ye, Çevre Bakanlığı tarafından 6 milyon 687 bin TL para cezası kesildi.

Trump şimdi de bu iki ülkeye kafayı taktı: Yüzde 25 vergi uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp bebek tedavisi sırasında havuza girmeyin. Uzmanlar, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarına uyarılarda bulundu. 

Gazze’de ateşkes teklifinin detayları basına sızdı: Trump’tan ‘Ateşkes yakın’ çıkışı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Beyaz Saray’a yapacağı ziyaret öncesinde, Tel Aviv hükümetinin Katar’a bir müzakere ekibi gönderdiği bildirildi. ABD basını, Katar’ın başkenti Doha’da yürütülecek müzakerelerde Hamas’a sunulacak ateşkes teklifinin detaylarını yayınladı.

Texas’ta acı bilanço: 28’i çocuk 80 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi. Yetkililer, yaşamını yitirenler arasında 28 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Guadalupe Nehri’nin taşması sonucu oluşan sel felaketi …

Minibüsle hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı.