Konya’da binanın çökmesiyle ilgili yeni gelişme: 1 şüpheli daha gözaltına alındı!

Konya’da Adnan T., Taşoluk Apartmanı Çökmesi Olayıyla İlgili Gözaltına Alındı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Taşoluk Apartmanı’nın inşaatını yapanlardan Adnan T., olayda sorumluluğu olduğu iddiasıyla polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemleri devam eden şüpheli, adli makamlarca ifadesi alınmak üzere bekletiliyor.

Olayın Arka Planı

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi’nde bulunan Taşoluk Apartmanı 24 Ocak’ta çökmüş, enkaz altından 3 kişi sağ olarak kurtarılırken, 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, bir cumhuriyet başsavcıvekili ile 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş ve 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Balıkçı dükkanı işletmecisi Kazım F, eski kahvehaneci Kemal Ö, dükkan sahipleri Hakkı İ. ile Mehmet P, iç mimar Tuncer D. ve balıkçı dükkanının tadilatını yapan Volkan D. tutuklanarak adliyeye sevk edilmişti.

Related Posts

AB’den İran’a nükleer silah uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) İran’ın nükleer programına ilişkin bağımsız değerlendirme yaparak barışçıl nitelikte olduğunu doğrulayabilecek tek tarafsız kurum olduğunu kaydetti.

AKP’li eski vekil uyardı: Tuhaf şeyler oluyor

AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, terör örgütü PKK ve Suriye yapılanmasına dair dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Netanyahu’nun ‘Gazze’ hezeyanı: Tepki gelince ‘boşaltma planını’ yumuşattı

ABD’ye resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki Filistinlileri zorla yerinden etmek istemediklerini söyledi. “Gazze’nin İsrail için tehdit oluşturmasını engelleyeceğiz.” diyen Gazze Kasabı Netanyahu, “Kimseyi zorla dışarı itmiyoruz.” iddiasında bulundu.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

Zeydan Karalar görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in geçici tedbirle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

İzmir’de kabus yine başladı: Alevler yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda günlerce süren orman yangınlarının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde yeni bir yangın başladı. Hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için ekipler çalışıyor.