Konserve Kahvaltılık Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 box plum (Uun) domates
- 3 adet yuvarlak sarımsak
- 20-30 adet kil yeşil biber
- 1 su bardak zeytin yağ
- 2 yemek kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşık biber salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker (yada 2 kup)
- Yarım çay bardağı elma yada üzüm sirkesi
Konserve Kahvaltılık Domates Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri önce yıkıyoruz.
- Bıçakla çizikler atıp sıcak kaynar suda 30dk bekletelim.
- Bu süreçte sarmısakları soyup küçük küçük kesin, biberleride kesin.
- Büyük bir tencereye yağları ilave edip sarımsakları güzelce kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra biberleri ilave edip solana kadar kavurun (orta ateş ?) salçayı ilave edip salça kokusu çıkınca domates ekleyin.
- Domateslerin ? kabuğunu soyun.
- İster elde minik minik doğrayın istersenizde mikser yardımı kullanın (ben mikser kullandım).
- Domatesleri de tencere ilave edip güzelce özlesince baharat, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyin ve yaklaşık 1saat kısık ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı unutmayın.
- Suyu çeken sosumuzu sıcak sıcak kavanoza koyup kapakları sıcak kapatıp ters çevirip 1-2 gün oda sıcaklığında hiç kıpırdatmadan bekletin.
- Sonra karanlık güneş görmeyen bir yere koyun. Afiyet olsun ?.
- Püf noktaları.
- Eğer bir kaç gün sonra baktığınızda kapak halen üst kısmına basılıp hava alıyorsa onu bir kaç gün içinde tüketin.
- Kavanoz kapakları ister kaynatın ister bulaşık makinesinde yüksek ayarda yıkayın.
- Böylece hiç biri hava almaz.
Konserve Kahvaltılık Domates Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
