İstanbul’da yaşamanın maliyeti 90 bin lirayı geçti: Geçen yıla göre yüzde 51’den fazla arttı

İstanbul’da Yaşam Maliyeti Nisan Ayında Yükseldi

İstanbul Politikalar Merkezi’nin (İPA) yaptığı araştırma sonuçlarına göre, İstanbul’da yaşam maliyeti nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,74 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ise 90.032 lira olarak açıklandı. Aylık bazda İstanbul’da yaşam maliyetinin ise yüzde 2,91 arttığı belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 3 arttı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre ise İstanbul’da enflasyon nisan ayında yüzde 3,21 oranında yükseldi.

İstanbul’da yaşam maliyeti, gıda, barınma, ulaşım, sağlık gibi 10 ana başlıkta yer alan 321 madde üzerinden hesaplanıyor. Araştırma kapsamında 1.600 haneyle gerçekleştirilen detaylı veri toplama süreci ile maliyetler belirleniyor.

Related Posts

Brent petrol fiyatlarında sert düşüş

Brent petrol fiyatı 60 doların altına indi. Varili uluslararası piyasalarda 59,42 dolardan işlem görüyor.

Son dakika|ENAG enflasyonu açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 arttı. Yıllık enflasyon 73,88 oldu. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında %4,46 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %73,88 …

Son dakika… ENAG nisan ayı enflasyonunu açıkladı

Son dakika haberi… ENAG 2025 yılı nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 artarken yıllık bazda ise yüzde 73,88 olarak gerçekleşti.

AKP’den Merkez Bankası’na örtülü faiz mesajı

AKP Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, yüksek faiz oranlarından şikayet ederek, “Ben o paraya faizler bu kadar yüksekken yatırım yapmam, faize yatırırım. Faizler yüzde 30’un altına gelirse o zaman insanlar parasını üretime yatırır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye hikayesinin alıcısı yok

Mehmet Şimşek, uluslararası sermayenin ‘Türkiye’nin hikayesi’ni benimsediğini söylese de veriler tam tersine işaret ediyor. Borç ödemelerine rağmen Hazine yeni bir dış borçlanma gerçekleştiremiyor.

İş dünyasında çöküş hızlandı, dört ayda 1727 şirket iflasın eşiğinde: Konkordato alarmı

Ekonomik kriz, reel sektörde çöküş sinyallerini artırıyor. 2024’ü finansmana erişimde tıkanıklık, üretimde daralma ve rekabet gücünde kayıpla kapatan şirketler, 2025’e konkordato dosyalarıyla girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir