İsrail’in Gazze’de 2 eve düzenlediği saldırıda en az 15 Filistinli öldü

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de En Az 15 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

İsrail’in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda kadın ve çocukların da bulunduğu insanlar yaşamını yitirdi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde Hethet ailesine ait bir ev hedef alındı.

Hava saldırılarında en az 13 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve 40 kişinin enkaz altında kaldığı bilgisi paylaşıldı. WAFA’nın haberinde ayrıca, Gazze’nin güneyindeki Es-Sabra mahallesinde Eslim ailesinin evine yapılan saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yıkılan evden bir kadının cenazesinin çıkarıldığı ve 7 kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.

WAFA’nın aktardığına göre, İsrail’e ait insansız hava araçlarının Ez-Zeytun mahallesinde vatandaşların evlerine ateş açtığı ve ordunun Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerindeki konut binalarını havaya uçurduğu bilgisi paylaşıldı. Yaşanan olaylar büyük bir endişe yaratırken, taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla yeni çatışma riski de yükseliyor. (AA)


 

Related Posts

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.

Hatay’da yangın büyüyor

Türkiye’nin ormanlık alanları alev alev yanıyor. İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

Yunanistan’da yangın kâbusu sürüyor: Yerleşim yerleri tahlikede, tahliyeler başladı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusunda bulunan Koropi kasabasında öğle saatlerinde çıkan yangın nedeniyle itfaiye alarma geçti. Yangın, Agios Dimitrios bölgesinde kuru otların bulunduğu alanda başladı. Ancak kuvvetli rüzgârlar sebebiyle …

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.