İran’da ‘casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınan İsviçre vatandaşı hayatını kaybetti

İsviçre Vatandaşı İran’da Gözaltında İntihar Etti

İran’da ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan bir İsviçre vatandaşının, Simanan eyaletindeki gözaltı merkezinde intihar ettiği iddia edildi. İsviçre Dışişleri Bakanlığı (FDFA), tutuklunun ölümünü doğruladı ve Tahran’daki büyükelçilik ile durumu netleştirmek için yerel yetkililerle iletişimde olduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, İran Yargı Erki’ne yakınlığıyla bilinen Mizan Online Haber Ajansı, Simnan Eyaleti Yargı Başkanı Muhammed Sadık Ekberi’nin açıklamalarına yer verdi. Ekberi, İsviçre vatandaşının 9 Ocak Perşembe günü sabah saatlerinde Simnan Cezaevi’ndeki gözaltı merkezinde yaşamına son verdiğini söyledi. Ekberi, tutuklunun ‘güvenlik birimleri tarafından casusluk suçlamasıyla’ tutuklandığını ve dosyasının soruşturulduğunu açıkladı.

‘TÜM DELİL VE BELGELER İNCELENİYOR’

Ekberi, tutuklunun başka biriyle aynı hücrede tutulduğunu ve intihar etmeden önce yardım istediğini belirtti. İranlı yetkili, hapishane görevlilerinin müdahale etmesine rağmen başarılı olmadığını söyledi. Ekberi, olayın intihar olduğunu belirten delil ve belgelerin incelendiğini ve tutuklunun adı ile tutuklanma tarihinin henüz paylaşılmadığını aktardı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

Müsavat Dervişoğlu: Tahsildar Mehmet Bey, fakirden topladığın vergileri finans baronlarına aktarıyorsun

Müsavat Dervişoğlu: Tahsildar Mehmet Bey, fakirden topladığın vergileri finans baronlarına aktarıyorsun

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Gülaylar Altın’ın sahibi tutuklandı

Gülaylar Altın’ın İcra Kurulu Üyesi Mehmet İlhan Gülay İBB soruşturması için ifadeye çağrılmasının ardından tutuklandı.

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir