İktidar, önergelerin tamamını reddetti: Muhalefete geçit yok!

  • Muhalefet Partilerinden Teklifler Geldi

    Görüşmeler sırasında muhalefet partileri çeşitli önergeler sundu. CHP, TRT’deki personelin mali ve özlük haklarının yönetim kurulu tarafından belirlenmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti ancak teklif kabul edilmedi.

    Önerge kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda kurul üyeliklerine atanmaların düzenlenmesi de yer alıyor. İYİ Parti, atananların ilgili alanda eğitim almış olmalarını şart koşarak sınırlama getirilmesini önerdi.

  • Önerge Değerlendirmesi

    AKP’li Komisyon Başkanı Mehmet Muş, İYİ Parti’nin önergesinin önemli olduğunu belirtirken, önergenin detayları üzerine konuştu. Mühendislik, matematik, iletişim gibi alanları sınırlamayı savunan Usta’ya destek verdi.

    CHP ve İYİ Parti’nin TRT ile ilgili diğer önergeleri de iktidar tarafından reddedildi. Tartışmaların ardından yapılan oylama sonucunda önerge kabul edilmedi.

Related Posts

Almanya’da yeni dönem: Sınır kontrolleri arttırıldı, mülteciler geri gönderilebilecek

Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in göreve gelmesiyle birlikte sınır kontrollerinde sert önlemler devreye alındı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, iç sınır kontrollerinin yerine AB dış sınırlarının korunmasına odaklanılması gerektiğini vurguladı. Merz …

Ekrem İmamoğlu sansürü deldi! İngilizce yazdı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, erişim engeli getirilen X hesabı yerine kullandığı yeni hesaptan İngilizce bir paylaşım yaptı.

Grev sonuç verdi, en düşük işçi maaşı 58 bin TL oldu

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlandı. Sözleşme neticesinde Konak’ta 8 bin 500 TL gıda kartı ve ek haklar dahil en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi.

Maydonoz Döner operasyonunda yeni dalga!

21 Şubat’ta “Kıskaç-40″ operasyonları kapsamında Maydonoz Döner üzerinden FETÖ’ye finansman sağlandığı ortaya çıkmış ve 353 şüpheli gözaltına alınarak şirkete kayyum atanmıştı. Son olarak Eskişehir merkezli Bursa, Balıkesir ve Şırnak’ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) güncel yapılanması ve terörizmin finansmanına yönelik düzenlenen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

Lüks otel görevlisi ifşaladı: Milyarderlerin tuhaf talepleri

Saray kapılarının ardında gizlenen tuhaf taleplerin perde arkası, eski bir lüks otel görevlisinin anlatımlarıyla aralandı.

Horoz dövüşüne dev ceza

Beykoz’da metruk bir binada horoz dövüşü yaptırdığı tespit eden 21 kişiye 194 bin 187 lira ceza kesildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir