Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilerin izinli giriş-çıkış sürecini paylaştı: En fazla 3 defa kullanılabilecek hak, aile reisine verilecek

Türkiye’deki Kayıtlı Suriyelilere İzinli Giriş-Çıkış İmkanı Tanındı

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de ikamet eden kayıtlı Suriyelilere sağlanan izinli giriş-çıkış hakkının kullanımının başladığını duyurdu. En fazla 3 kez kullanılabilecek bu hakkın “aile reisi”ne verileceği belirtilirken, “Aile reisinin çıkış yapamayacak durumda olması halinde aile adına, ergin aile üyelerinden birisi kullanabilecek” denildi.

Suriye’de cihatçı örgüt Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ), Şam’ı ele geçirmesinin ardından Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeyi terk etmişti. Bu olay sonrasında Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşleri gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı, Suriyelilerin ülkelerindeki durumu öğrenmeleri ve geri dönüş için hazırlık yapmaları amacıyla izinli giriş-çıkış sürecini başlatacağını açıklamıştı.

Başkanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre:

Aktif koruma altındaki Suriyelilere, ülkelerindeki güncel durumu görmeleri ve geri dönüşe hazırlanmaları için verilen izinli giriş-çıkış hakkı 1 Ocak 2025’te başladı ve 1 Temmuz 2025’te sona erecek. Bu hak en fazla 3 kez kullanılabilecek ve aile reisine verilecek. Eğer aile reisi çıkış yapamıyorsa, ergin aile üyelerinden biri kullanabilecek. İzinli çıkış-giriş işlemleri, Kilis-Çobanbey ve Hatay-Zeytindalı Kara Hudut Kapıları’ndan yürütülecek. İzinli çıkış yapanlar, çıktıkları kapıdan Türkiye’ye tekrar giriş yapmak zorundalar.

Geri dönüş hazırlığı yapmak isteyen Suriyelilerin izinli çıkış-giriş hakkı için başvuru adımları takip edilmelidir.

NE OLMUŞTU | Beşar Esad devrildi, HTŞ iktidarda; neler oluyor?

Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!


Günün Öne Çıkan Haberleri:

Related Posts

Meclis’te tansiyon yükseldi: “Öcalan’la barışıyorsunuz, İmamoğlu’yla savaşıyorsunuz”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, PKK’nın fesih kararının ardından Türkiye’nin girdiği sürece dair TBMM’de yaptığı konuşmada “PKK’yla barış yaparken CHP’ye savaş açtınız, Öcalan’la barışıyorsunuz, İmamoğlu’yla savaşıyorsunuz. Kandil’le barış, Ümit Özdağ’la savaş; PKK’yla barış, Gezi tutsaklarıyla savaş. ” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ‘Pedofiliye geçit yok, her yer BOÜN’ pankartı

Boğaziçi Üniversitesi’nde Nureddin Yıldız’ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Ankara’daki üniversiteliler, Diyanet İşleri Başkanlığı’na “Pedofiliye Geçit Yok! Her yer BOÜN, her yer direniş” yazılı pankart astı. Öğrenciler, hem çocuk istismarını meşrulaştıran açıklamalara hem de protestolara yönelik yapılan polis müdahalesine karşı ses yükseltti.

İletişim Başkanı Altun: Kardeşliğe inan, birliğe sahip çık, Terörsüz Türkiye’ye destek ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Altun, Türkiye’nin yeni bir döneme adım attığını belirterek, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı.

Özgür Özel: Bu karanlık düzene boyun eğmeyeceğiz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciasının yıl dönümünde mesaj paylaştı. Özel, “Bu karanlık düzene boyun eğmeyeceğiz!” dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile ikili ilişkileri görüştü

Suriye Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan telefonda görüştü. Görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra bölgesel konular ele alındı. İki ülke …

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio 14-16 Mayıs tarihlerinde Türkiye’ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katılmak üzere 14-16 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye geleceği bildirildi.