Gaziantep’te son 20 yılın turist rekoru kırıldı

Gaziantep’te Turist Rekoru Kırıldı: 2024 Yılında 2 Milyon Ziyaretçi

Gaziantep, tarihi ve gastronomisiyle turistleri cezbediyor.

Gaziantep, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak 2024 yılında tarihi bir rekora imza attı. Geçtiğimiz yıl bir buçuk milyon konaklamalı 2 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayarak turist rekorunu kırdı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin giderek popülerleşen merkezi olan Gaziantep, inanç, kültür ve gastronomisiyle dikkat çekiyor. Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapıları, müzeleri ve geleneksel konaklarıyla ön plana çıkan Gaziantep, dünyanın en eski 10 şehrinden biri olarak turistleri cezbetmeyi başarıyor.

Gaziantep, sanayi ve ticaretinin yanı sıra zengin kültürü, tarihi mekanları ve leziz mutfağı ile de öne çıkıyor. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği şehir, doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile beğeni topluyor. Özellikle geçtiğimiz yıl, turistlerin artık sadece günübirlik ziyaret etmekle kalmayıp Gaziantep’te konakladığı bir döneme tanıklık etti.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2024 yılında şehirde konaklayan turist sayısında yüzde 9,46’lık bir artış görüldü. Gaziantep’te konaklayan turistlerin sayısı 1,5 milyonu aşarak rekor kırdı. Aynı yıl içerisinde, turizm işletmesi belgeli otel sayısı 15 adet artarak 71’e yükseldi. Gaziantep’in en önemli müzelerinden Zeugma Mozaik Müzesi, 2024 yılında 952,298 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak ilgi odağı olmayı sürdürdü.

Zeugma Mozaik Müzesi, 2024 yılında 466,102 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak açıldığı günden bu yana en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Gaziantep’e olan ilginin artması, özellikle esnafı sevindiriyor. 2024 yılında Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler, Almacı Pazarı gibi tarihi çarşıları ziyaret ederken alışverişleriyle esnafı destekledi ve şehrin ekonomisine katkıda bulundu.

Gaziantep’e gelen ziyaretçiler, yöresel lezzetlere de ilgi gösteriyor. Baklava, Antep fıstığı, kurutmalık, salça, baharat ve şire gibi yöresel ürünler, turistlerin favorisi arasında yer alıyor. Esnaflar, geçtiğimiz yılın beklentilerinin üzerinde geçtiğini belirterek 2025 yılında da Gaziantep’e herkesi beklediklerini belirttiler.

Gaziantep’in turizm potansiyeline değinen Almacı Pazarı esnafı Beşir Tanrıkulu, şehrin zenginliklerini vurgulayarak turistleri davet etti. Tanrıkulu, Gaziantep’in tarihi ve turistik mekanlarını gezmeyi tavsiye ederek bu yıl da yoğun bir ziyaretçi trafiği beklediklerini ifade etti.

2024 yılının Gaziantep turizmi için oldukça başarılı geçtiğini dile getiren Zübeyir Şenci, Gaziantep’e olan talebin arttığını ve turist yoğunluğunun esnafa olumlu yönde yansıdığını belirtti. Gaziantep’in yemekleri, tarihi ve kültürel mirası ile ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ettiğini söyleyen Şenci, 2025 yılında da turistlerin şehri ziyaret etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Emekli promosyonlarına mayıs dokunuşu: Bankalar kesenin ağzını açtı

Kamu ve özel bankalar, emekli maaşlarını taşıyan vatandaşlara cazip promosyon fırsatları sunuyor. 2025 Mayıs ayı itibarıyla bazı bankalar 15 bin TL’ye kadar nakit destek sağlarken, promosyon tutarları emekli maaşına göre belirleniyor. İşte banka banka güncel promosyon tutarları ve detaylar…

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Analistlerin FED faiz beklentisi ne yönde?

ABD Merkez Bankası (FED) mayıs ayı faiz kararı için piyasaların tedirgin bekleyişi sürüyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman? Analistlerin FED faiz beklentisi ne yönde?

Yatırımcılara ‘Çarşamba günü’ uyarısı: Gram altın için alım zamanı değil

İslam Memiş, bu hafta piyasaların volatil olacağına dikkat çekerek, borsa ve dövizde düşüş öngördüğünü söyledi. Fed’in faiz kararı sonrası, dolar karşısındaki tüm varlıklarda gerileme beklediğini ifade etti. Memiş, yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak altın için önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Hakan Kara “Yüzde 49 faize rağmen satmaya devam etmiş” diyerek açıkladı: TCMB 49 günde ne kadar döviz sattı?

Prof. Dr. Hakan Kara “Yüzde 49 faize rağmen satmaya devam etmiş” diyerek açıkladı: TCMB 49 günde ne kadar döviz sattı?

Av sezonu sona erdi

Trabzon’da av sezonunun sona ermesiyle tezgahlarda, olta ve küçük kayık balıkçılığı ürünleri yer aldı. En çok rağbeti ise istavrit, mezgit, barbun ve somon gördü.

Ünlü yemek şirketi en büyük rakibini satın alıyor

Amerikan online yemek siparişi ve market teslimat platformu DoorDash, İngiliz rakibi Deliveroo’yu bünyesine katmaya hazırlanıyor. Deliveroo, DoorDash’in yaptığı 2,9 milyar sterlin (yaklaşık 3,9 milyar dolar) tutarındaki satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir