Denizli Büyükşehir’den diyabetli çocuklara cihaz desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi Diyabetli Çocuklara Cihaz Desteği Sağlıyor

Denizli (İGFA) – TİP-1 diyabet hastası 0-18 yaş aralığındaki çocuklar için sağlanacak bu cihazlar, mobil uygulamalar aracılığıyla ailelerin ve öğretmenlerin çocuklardaki şeker seviyesi değişikliklerini kolayca takip etmesini mümkün kılacak. Bu sayede çocukların sağlık durumları anlık olarak izlenebilecek ve yaşam kaliteleri artırılacak.

En çok asgari ücret gelir düzeyinde olan ihtiyaç sahibi aileler başvurularını 26 Aralık 2024-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi www.denizli.bel.tr üzerinden “TİP-1 Diyabet yardımı başvurusu” ekranından yapmaları gerekiyor. Program kapsamında her bir çocuğa, 12 ay boyunca, aylık iki adet olmak üzere toplamda en fazla 24 adet sensör desteği sağlanacak.

“İhtiyaç sahibi herkese elimizi uzatıyoruz”

Diyabet hastası çocuklara müjde veren Başkan Çavuşoğlu, “Çocuklarımızın her 5 dakikada bir şekerini ölçebilecekleri ve artık parmakları delinmeden daha konforlu bir hayata ulaşmaları için bir omuz veriyoruz. Bu şehirde yaşayan, gerçekten imkanları dahilinde zorlanan kim varsa sırasıyla hepsine el uzatacağımızın da bilinmesini istiyorum. Diyabetli çocuklarımızın, ailelerimizin yanındayız” dedi.

Related Posts

Son 65 yılın en kurak dönemi: Bir baraj daha kuruma noktasına geldi

Kurak geçen yaz aylarında bir baraj daha kurutma noktasına geldi. Hatay’ın içme suyunu karşılayan Karaçay Barajı’nda su seviyesi yüzde 18 seviyesine geriledi.

Formula 1 biletiyle gelen skandal: Singapurlu milyarder yolsuzluğu itiraf etti

Singapur’un önde gelen iş insanlarından Ong Beng Seng, eski ulaştırma bakanına pahalı hediyeler vererek yolsuzluk soruşturmasını engellemeye çalıştığını itiraf etti.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Gazze’yi Ziyaret Edecek

Trump’ın özel temsilcisi Witkoff ve Huckabee, Gazze’deki gıda dağıtım noktalarını denetleyecek.

Şarköy’de Yangın: Müdahale Devam Ediyor

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde makilik alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Acı diploma: Yangın şehidinin diploması ailesine verildi

Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal tarafından Ankara’daki ailesine teslim edildi.

Tekirdağ’da orman yangını

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenerek ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü.