DEM Parti’den İmralı açıklaması: ‘Gidiş gelişlerle bu iş yürümez’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit’ten Önemli Açıklamalar

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Imralı görüşmeleri hakkında görüşlerini paylaştı.

Büyük Fırsatı Değerlendirmek Şart: 22 Ocak tarihinde partimiz, Imralı’da yaklaşık 4 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, 28 Aralık’tan bu yana Meclis’teki tüm siyasi partilerle yapılan görüşmelerde Sayın Öcalan’a iletilen görüşler ve öneriler üzerinde geniş çaplı bir değerlendirme yapıldığını belirtmek isterim. Sayın Öcalan, bu mesele için bir fırsat olduğunu ve bulunduğu konumun Türkiye ve Ortadoğu için çok önemli olduğunu vurgulamaktadır. Gerçekten de bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

Meclis’in Özellikle Yasal Çerçeveye Katkı Sağlaması Gerekiyor: Bu fırsatı kaçırmamamız için hükümetin dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu vurgulamak istiyoruz. Çözüm için hükümetin hızla pratik adımlar atması gerektiğini belirtelim. Sadece sözlerle veya gidiş gelişlerle bu sorun çözülmeyecektir. Meclis’in özellikle yasal çerçeveye katkı sağlaması gerektiğini unutmayalım.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.

Hatay’da yangın büyüyor

Türkiye’nin ormanlık alanları alev alev yanıyor. İzmir’de ortaya çıkan yürek yakıcı görüntülerin bir benzeri de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanıyor. Karaseke bölgesinde çıkan yangın genişleyerek devam ediyor

Pezeşkiyan: İran Silahlı Kuvvetleri savaşın bölgeye yayılmasını engelledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hankendi’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17’nci Zirve Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İran Silahlı Kuvvetleri, BM Şartı’nın 51’inci maddesine dayanarak meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İran halkını, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savundu. Verilen kararlı karşılıkla saldırganlara unutulmaz bir ders verildi ve savaşın bölgeye yayılmasına engel oldu” dedi.

Yunanistan’da yangın kâbusu sürüyor: Yerleşim yerleri tahlikede, tahliyeler başladı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusunda bulunan Koropi kasabasında öğle saatlerinde çıkan yangın nedeniyle itfaiye alarma geçti. Yangın, Agios Dimitrios bölgesinde kuru otların bulunduğu alanda başladı. Ancak kuvvetli rüzgârlar sebebiyle …

Dışişleri Bakanlığı’ndan Batı Şeria’nın ilhakına yönelik çağrılara tepki: En güçlü şekilde reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakan ve siyasetçilerin ilhak çağrılarına ilişkin, “Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadeleri en güçlü biçimde reddediyoruz. Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa’nın yeni nesil meteoroloji uydusu MTG-S1 uzaya başarıyla fırlatıldı

Avrupa’nın yeni nesil hava durumu uydusu Meteosat Üçüncü Nesil-Sounder 1 (MTG-S1), ABD’nin Cape Canaveral Üssü’nden uzaya başarıyla fırlatıldı.