DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’dan Kayyum Eleştirisi

DEM Parti Eş Genel Başkanı: Kürt Sorunu Barışçıl Yollarla Çözülmeli

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekti. Bakırhan, Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Siirt’te

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘PKK/KCK terör örgütüne üye olmak’ suçundan hapis cezası alan Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’ın görevden alınması üzerine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Partili milletvekilleri ile birlikte kente geldi. Belediye binası önünde konuşan Bakırhan, Kürt sorununun çözümünde diyalog ve adaletin önemine vurgu yaptı.

  • Bakırhan, Türkiye’nin barışını sağlamanın kayyum atamakla veya baskı uygulamakla olmayacağını belirtti.
  • Olaya siyasi bir açıdan yaklaşarak barışın ancak müzakere ile sağlanabileceğini ifade etti.
  • Sayın Bahçeli’ye seslenen Bakırhan, halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini ve Siirt halklarının seçtiği kişilere saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakırhan, belediyenin halka hizmet ettiğini vurgulayarak, herkesin adil bir şekilde hizmet aldığını belirtti. Ayrımcılığa karşı olduklarını dile getiren Bakırhan, kayyum atanmasının halkı mağdur edeceğini ve belediyenin borçlandırılacağını savundu.

Kürt, Arap ve Türk vatandaşların birlikte çalıştığı belediyenin kayyumlarla zarar göreceğini ifade eden Bakırhan, halkın geleceğinin rantçılar tarafından tehlikeye atıldığını belirtti.

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

Müsavat Dervişoğlu: Tahsildar Mehmet Bey, fakirden topladığın vergileri finans baronlarına aktarıyorsun

Müsavat Dervişoğlu: Tahsildar Mehmet Bey, fakirden topladığın vergileri finans baronlarına aktarıyorsun

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Gülaylar Altın’ın sahibi tutuklandı

Gülaylar Altın’ın İcra Kurulu Üyesi Mehmet İlhan Gülay İBB soruşturması için ifadeye çağrılmasının ardından tutuklandı.

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir