Cumhuriyet altını 20.000’e dayandı: Gram ne kadar oldu?

Altın Fiyatları Yükselişte

Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başladı. Saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 artarak 3.031 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 5.010 liradan, Cumhuriyet altını ise 19.970 liradan satılıyor.

AA’nın aktardığına göre; altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 primle 2.666 dolardan işlem görüyor.

Global piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) aralık ayı toplantı tutanaklarından elde edilen temkinli yaklaşım sinyalleri ve faiz indirimlerinin zamanlamasıyla ilgili tahminlerle karışık bir tablo var.

ABD’de tekrar seçilen Başkan Donald Trump’ın izleyeceği ekonomi ve ticaret politikalarının enflasyonla mücadeledeki etkileri belirsizliğe neden olurken, Fed’in son toplantısına ait Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında enflasyon risklerine dikkat çekildi.

Fed’in toplantı tutanaklarında politika değişikliklerinin etkilerine vurgu yapılırken, “Enflasyonun yüzde 2’ye doğru ilerleyeceği beklenirken, beklenenden daha yüksek enflasyon verileri ve politika değişikliklerinin süreci uzatabileceği belirtiliyor.” ifadelerine yer verildi.

Amerika’nın 10 yıllık tahvil faizi, dün yüzde 4,73 ile Ekim 2023’ten bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 4,62 seviyesinde dengelenirken, dolar endeksi 109,1 seviyesinde bulunuyor.

Analizciler, ABD’de yarın açıklanacak istihdam raporundan çıkacak verilerin varlık fiyatlarında dalgalanmaya neden olabileceğini söyledi.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde perakende satışlarının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.680 doların direnç, 2.650 doların ise destek olarak izlenebileceğini aktardı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Son dakika | Kamu işçisine yeni zam teklifi

Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) kamu işçisinin sözleşme görüşmelerinde teklifini yaptı. TÜHİS, ilk altı ay için yüzde 24, ikinci altı ay için yüzde 11, üçüncü altı ay için yüzde 10, dördüncü altı ay için yüzde 6 …

Tarih netleşti: Türkiye’nin 4. operatörü yolda!

TÜRKSAT, mobil iletişim sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor. Yeni düzenlemenin ardından dördüncü operatör olarak hizmet vermesi bekleniyor. Meclis süreci tamamlandığında şirketin çalışmaları başlayacak.

Bakan Şimşek, TCMB’nin anket sonuçlarını değerlendirdi: Piyasanın enflasyon beklentisi 43 ayın en düşük seviyesinde

Bakan Şimşek, TCMB’nin anket sonuçlarını değerlendirdi: Piyasanın enflasyon beklentisi 43 ayın en düşük seviyesinde

ABD iş heyeti Çin’i ziyaret edecek

South China Morning Post (SCMP), konuya yakın iki kaynağa dayanarak Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD-Çin İş Konseyi’nden üst düzey bir heyetin bu hafta Çin’i ziyaret edeceğini ve üst düzey Çinli yetkililerle görüşmesinin beklendiğini bildirdi.

Memur-Sen, milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam taleplerini Bakan Işıkhan’a sundu

Memur-Sen, milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam taleplerini Bakan Işıkhan’a sundu

Borsa güne yükselişle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,39 yükselişle 10.633,33 puandan başladı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,23 değer kaybederek 10.591,98 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 41,35 puan ve yüzde 0,39 artışla 10.633,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,57, holding endeksi yüzde 0,24 değer kazandı.