CHP’den AYM’ye yürürlüğü durdurma ve iptal başvuruları

CHP, AYM’ye Siber Güvenlik ve Gençlik Kanunları İçin Başvuruda Bulundu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yönetimindeki heyet, Anayasa Mahkemesi’ne 7546 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu’na ilişkin başvuruda bulundu. Günaydın, söz konusu kanunlardaki belirli düzenlemelerin durdurulmasını ve iptalini talep eden dilekçelerini sundu ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siber Güvenlik Kanunu’nun, hakim kararı olmaksızın dijital verilerin kopyalanması, el konulması ve toplanmasını içerdiğini belirten Günaydın, bu uygulamaların geçmişte Türkiye için büyük sıkıntılar yarattığını vurguladı. Kişisel verilerin korunması, özel hayatın gizliliği ve siber güvenliğin sağlanması önemli olduğunu belirten Günaydın, hukukun üstünlüğünü vurgulayarak hakim kararı olmadan bu tür verilere müdahalenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ayrıca Günaydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu’na yönelik itirazlarıyla ilgili olarak, performans primlerinin kesilmesini Anayasa’ya aykırı bulduklarını belirtti. Özel teşebbüs hürriyetine aykırılık teşkil eden düzenlemelerin iptalini talep ettiklerini söyleyen Günaydın, CHP’nin anayasal düzen ve hukukun devamlılığı konusunda önemli bir kamu hizmeti sunduğunu vurguladı.

Related Posts

‘Çalışanlarımızı 100 milyon dolarla ayartmaya çalışıyorlar’

OpenAI CEO’su Sam Altman, Meta’nın kendi şirketinden çalışanları transfer etmek için 100 milyon dolarlık imza ücreti teklif ettiğini açıkladı. Açıklama, Altman’ın kardeşi Jack Altman’ın sunduğu “Uncapped” adlı podcast prodarmında yapıldı..

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral “Yanlıştan dönün” demişti; Beşiktaş Kaymakamlığı İsrailli piyanistin konserini iptal etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral “Yanlıştan dönün” demişti; Beşiktaş Kaymakamlığı İsrailli piyanistin konserini iptal etti

e-Nabız’da milyonlarca kişiyi etkileyecek değişim: İlaç alma sistemi sil baştan

Sağlık Bakanlığı’nın dijital sağlık platformu e-Nabız’a, yeni güncelleme ile ‘Biyometrik Giriş’, ‘Karekod’ uygulaması ile ilaç satın alma gibi birçok yeni özellik getirildi. e-Nabız’da kullanıcı sayısı da 78,5 milyona ulaştı.

ABD’li bakan hastaneye kaldırıldı

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem’in ambulans ile hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Noem’in alerjik reaksiyon geçirdiği ifade edildi.

25 kiloya düşen Nihal Candan yeniden yoğun bakıma alındı!

Anoreksiya teşhisi konulduktan sonra sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın durumunun yeniden ağırlaştı. 25 kiloya kadar düşen Can, yeniden yoğun bakıma alındı.

Netanyahu: “İran zayıfladı ve İsrail Orta Doğu’nun çehresini değiştirebilir”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çevrimiçi düzenlediği basın toplantısında, İran’ın nükleer ve balistik programlarına yönelik İsrail operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İran rejiminin ciddi bir zayıflama içinde olduğunu …