Bursa düşük karbonlu üretime odaklanacak





Bursa’da Yeşil Dönüşüme Odaklanacak Toplantı Gerçekleştirildi

BURSA (İGFA) – İş dünyasının eğitim ve gelişim platformu BTSO Akademi kapsamında İklim Değişikliği Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BTSO Meclis Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer ve diğer uzmanlar Yeşil Dönüşüm, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Ulusal Taksonomi gibi konularda detaylı bilgiler sundular.

Batmaz, BTSO Akademi Projesi kapsamında şimdiye kadar 700’den fazla eğitim organizasyonu düzenlendiğini ve bu organizasyonlardan 110 binden fazla BTSO üyesinin faydalandığını belirtti. İş dünyasının değişen ticaret koşullarına hazırlanmasının amaçlandığı eğitim programları hakkında konuşan Batmaz, yeşil dönüşümün artık zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Batmaz, ticaretin sadece üretim ve kaliteyle değil aynı zamanda çevre ile uyumlu olması gerektiğini belirterek Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine dikkat çekti. Bu mekanizmanın 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceğini ve karbon ayak izine duyarlı üretimin önem kazandığını ifade etti.

“BURSA’NIN SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA ŞEKİLLENECEK”

Batmaz, yeşil dönüşümün Bursa’nın sadece çevre dostu üretimi artırmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası rekabet gücünü de artıracağını belirtti. Bu sürecin bir tehdit değil fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

“1 OCAK 2026’DA SKDM MALİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ BAŞLIYOR”

İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine vurgu yaparak Bursa’nın yeşil dönüşüm için hazırlıklara hız verilmesi gerektiğini belirtti. Bu mekanizmanın üretimin mali yükümlülüklerini belirleyeceğini ifade etti.

“İŞ DÜNYASINA REHBERLİK EDİYORUZ”

BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamında sektörlere yönelik risk ve fırsatları değerlendirdiklerini ve iş dünyasına rehberlik sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kılıç, yeni ekonomik modelde çevreci ve sürdürülebilir üretimi kalıcı hale getirmenin önemine vurgu yaptı.


Related Posts

Grok küfürlü yanıtların sebebini tespit ettiklerini açıkladı, özür diledi: Tüm sistemi yeniden düzenledik

Grok küfürlü yanıtların sebebini tespit ettiklerini açıkladı, özür diledi: Tüm sistemi yeniden düzenledik

Trump’ın gözdağı işe mi yaradı… Putin’den Ukrayna’da yeni yol haritası

ABD Başkanı Trump’ın Rusya’ya yaklaşımı son dönemde olumsuz bir tona büründü. ABD’yi Ukrayna’da doğrudan Rusya karşıtı bir pozisyonda görmek istemeyen Moskova ise Washington’a Ukrayna barışı için somut “yol haritası” teklifini iletti.

Lufthansa CEO’sunun eşi cinayet şüphelisi! İtalya’da öldürdü: Almanya’ya kaçtı

Lufthansa CEO’sunun eşi Vivian Alexander Spohr, İtalya’da 24 yaşındaki Gaia Costa’yı ezerek öldürdü. Cinayet şüphelisi olduğu belirtilen Vivian, kazanın ardından Almanya’ya kaçtı.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Celal gündemi değerlendirdi: ‘İstiyoruz ki Karadeniz’de barış olsun’

Ukrayna’nın yeni Ankara Büyükelçisi Neriman Celal, Rusya ile ülkesi arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kiev yönetiminin müzakerelere hazır olduğunu belirten Celal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilere de dikkat çekti ve Karadeniz’de barış istediklerini dile getirdi.

Gazze’nin çilesi ne zaman bitecek

DÜNYA, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durduracak ateşkes anlaşması haberini beklerken, İsrail ordusu Filistinli sivilleri öldürmeye devam ediyor.