Bul bir şey tutukla!

Mehmet Tezkan Yargı Reformu Konusuna Odaklandı

Adalet Bakanlığı sürekli olarak yargı reformu paketlerini duyurmaya devam ediyor. Geçen ay, sonuncusu kamuoyuna duyuruldu ancak henüz Meclis’e sunulmadı.

10. Yargı Paketi Yolda

Geçtiğimiz hafta, Erdoğan, Yargı Reformu Stratejik Belgesini açıkladı. Bu belge, önümüzdeki dört yılın hedeflerini içeriyor ve bu beşinci stratejik belge olarak dikkat çekiyor.

10 yargı paketi ve 5 yargı reformu belgesi hedefleri aynı doğrultuda ilerliyor: yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmek, hesap verebilirlik ve şeffaflığı artırmak, adalete erişimi kolaylaştırmak ve adil yargılama süreçlerini güvence altına almak gibi pek çok amaç yer alıyor.

Ne yazık ki, yıllardır bu hedeflere ulaşılamıyor. Ülke her geçen gün geriye gidiyor ve hukuk devleti olma yolunda zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Hukuk yalnızca kitaplarda kalıyor ve hayata geçirilemiyor.

Hukuka göre, tutukluluk en son çare olmalıdır fakat uygulama farklıdır. Savcı ve hakimler, kişileri hapse atarak adil bir yargılama süreci yürütemiyor ve hukuka uygun davranmıyor.

Yargı reformlarına rağmen, hala hukuksuzlukla mücadele eden bir sistemimiz var. Adalet sağlanamıyor ve hukukun üstünlüğü gerektiği gibi önemsenmiyor.

Son dönemde artan tutuklama kararlarıyla ilgili, özellikle sosyal medya paylaşımları veya geçmiş etkinliklere dayalı tutuklamalarda soru işaretleri var. Bu tutuklamaların gerçek nedenleri açıklığa kavuşturulmalıdır.

Halit Ergenç ve Ünlü Sanatçıların Durumu

Son günlerde, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ardından, menajer Ayşe Barım’ın adı tutuklama sürecine dahil oldu. Ancak, bu konuyla ilgili net detaylar henüz açıklığa kavuşmadı.

Halit Ergenç gibi birçok ünlü sanatçının, geçmiş sosyal medya paylaşımları veya etkinlik katılımları nedeniyle tutuklanmaları, toplumda endişe yarattı. Bu tutuklamaların gerçek sebepleri hala belirsiz. Sanatçıların iradesi sorgulanmamalı ve hukuki süreç adil bir şekilde yürütülmelidir.

Sonuç olarak, Türkiye’de hızla artan tutuklamalar ve hukuka aykırı uygulamalar, ülkenin demokratik yapısına zarar veriyor. Hukukun üstünlüğüne ve adaletin sağlanmasına destek olmak herkesin sorumluluğudur.

Ergenekon döneminin korku iklimi yeniden artarken, adaletin geniş kitlelere ulaşması ve hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır. Adalet herkes içindir ve hukuk, insan haklarına uygun olarak temin edilmelidir.

Related Posts

Arda Güler asistiyle parladı, Real Madrid farka gitti: Mbappe ve Vinicius Jr. sahne aldı

Milli futbolcu Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid, deplasmanda Real Oviedo’yu farklı geçti.

Hakan Sabancı ve Hande Erçel ayrıldı

Hakan Sabancı ile Hande Erçel’in yaklaşık 3 yıldır süren beraberliği sona erdi. Ayrılığı Erçel’in Sabancı’yla mutlu günlerinde çekilen pozlarını silmesi ortaya çıkardı.

Belçikalı sanatçıdan ‘gölge’ performansı

Belçikalı sanatçı Vincent Bal’ın sıradan gölgeleri hayalsel çizimlere dönüştürmeyi içeren performansı beğeni topladı.

Küçük Kızdan Gazze’ye Destek

9 yaşındaki Zeynep, ördüğü bileklikleri satarak Gazze’ye 1000 lira bağışladı. Hedefi artırmak.

Elektronik Yabancı Dil Sınavı sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Elektronik Yabancı Dil Sınavı’nın (e-YDS 2025/9 İngilizce) sonuçları açıklandı.

Düğün, nişan ve asker uğurlamada silahla ateş etmenin cezası artırılıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, düğün, nişan ve asker uğurlamada silahla ateş etmenin cezasının artırılacağını bildirdi.