Borsa günün ilk yarısında yükselişe geçti

BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket etti. Öğle saatlerinde önceki kapanışa göre 139,99 puan artarak yüzde 1,34 yükselişle 10.578,32 puana ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 72,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör endeksleri incelendiğinde bankacılık yüzde 3,27 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,26 pozitif bir performans sergiledi. En çok kazandıran sektör bankacılık olurken, en fazla kaybettiren ise yüzde 1,3’le elektrik sektörü oldu.

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın resesyon endişelerini azaltıcı açıklamaları piyasalara olumlu yansırken, Kanada’ya yönelik çelik ve alüminyum tarifelerini artırma kararından vazgeçebileceğine dair sinyaller de satış baskısını hafifletti. Yatırımcılar şimdi ABD’de açıklanacak enflasyon verilerini takip ediyor.

Bugün yayımlanan ödemeler dengesi verilerine göre, cari açık ocak ayında beklentilerin üzerinde 3 milyar 795 milyon dolar olarak gerçekleşti. Analistler, öğleden sonra yurt içi veri gündeminin sakin olduğunu belirtirken, yurt dışında ise ABD’de enflasyon verilerinin yakından izleneceğini vurguladı. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 puanın direnç, 10.500 ve 10.400 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtildi.

Related Posts

Kredi kartı kullanırken yaptığınız bir hata sizi borç batağına sürüklüyor

Nakit alım gücünün günden güne düştüğü bu dönemde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartından harcama yapıyor.
İpin ucunu kaçıranlar ise ödemelerini karşılamakta güçlük çekerek çareyi asgari ödeme tutarını ödemekle buluyor. Ama aslında bu durum kredi kartı kullanıcılarını borç batağına sürüklüyor.

En düşük emekli aylığı belli oldu: Emekliye ek zam yok!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk yarısına ilişkin TÜFE verisini yüzde 16.67 olarak açıklamasının ardından en düşük emekli aylıkları için gözler AKP’ye çevrildi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 16. 881 TL’ye yükseltileceğini açıkladı.

Haziranda üreticinin enflasyonu yükseldi

TÜİK Haziran ayı üretici fiyatlarını açıkladı. Buna göre haziranda üretici fiyatlar aylık yüzde 2,46 olurken, aylık bazda yüzde 24,45 oldu.

Dolar yükseldi, euro 47 TL!

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye davam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar yeni haftaya istikrarını koruyarak girdi. Alım …

Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, “Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10’da yer alma hedefine yaklaşıyor.” dedi.