BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, 14 Şubat’ta valiliğin düşük ücret protestolarını yasaklaması sonrası gözaltına alınmış, serbest bırakıldıktan kısa süre sonra ise “çalışma hürriyetinin ihlali” ve “suç işlemeye tahrik” iddialarıyla yeniden gözaltına alınmasın sonrası tutuklandı. Türkmen’in ifadesi alınmadan savcılık talimatıyla cezaevine gönderilmesi, hukuki süreçteki ihlalleri tartışmaya açtı.
SENDİKA VE AVUKATLARDAN ORTAK AÇIKLAMA: “KARARI TANIMIYORUZ”
BİRTEK-SEN avukatı Esmer Özer, tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, “Dosya talimatı veren savcı değişti, müvekkilimizin ifadesi alınmadan tutuklama istendi. İşçilerin demokratik tepkisini sınırlama amacıyla bu karar verildi. Mücadelemiz sürecek!” dedi. Özer, valiliğin eylem yasağının ve tutuklamanın işçi hakları mücadelesini engelleme girişimi olduğunu belirtti.
GAZİANTEP BAROSU: “TUTUKLAMA, SENDİKAL MÜCADELEYİ BASKILAMA GİRİŞİMİDİR”
Gaziantep Baro Başkanı Av. Bülent Duran, tutuklamayı anayasal yetki ihlali olarak nitelendirerek, “Bu karar, sendikal mücadeleyi susturma ve yurttaşlara gözdağı verme amacı taşıyor. Türkmen suç işlemedi, aksine bu kararı verenler hukuku ihlal etti” ifadelerini kullandı. Duran, açlık ve yoksullukla mücadele eden kesimlerin hak arayışının engellenemeyeceğinin altını çizdi.
İŞÇİLER VE SİVİL TOPLUM: “MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
Gaziantep Adliyesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, STK temsilcileri ve işçiler, tutuklamayı protesto ederek “Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” mesajı verdi. Eylemciler, düşük ücret politikalarına ve sendika baskılarına karşı direnişin süreceğini dile getirdi. Toplanan grup, demokratik hakların kısıtlanmasına yönelik tepkisini sloganlarla dile getirdi.
More Stories
Kayseri’de Bisiklet Hırsızları Yakalandı
Uzmanlardan sahte içki uyarısı: 5 saat sonra dikkat edin
Uzmanlardan kar yağışına kritik uyarı… Pazartesi tatil olabilir