Bellona’nın fiyatı 570 kez artırıldı: Satışta rekor kırıldı

Bellona Mobilya, TMSF Tarafından 8 Milyar 1 Milyon TL’ye Satıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2016 yılında devraldığı Boydak Holding bünyesindeki Bellona’yı sattı. TMSF, geçtiğimiz ay yayınladığı duyuru ile Bellona Mobilya’nın tamamının 7 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarılacağını duyurmuştu.

Yapılan açıklamaya göre, ihalede en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı ve toplam 570 kez fiyat artırımı yapıldı.

Bellona, Bellona bayilerinin ortaklaşa kurduğu Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 8 milyar 100 milyon TL’ye satın alındı.

TMSF, ihalenin sonrasında satış için Rekabet Kurumu’ndan onay alınacağını belirtti: “Uygun teklif sunan yatırımcıların Rekabet Kurumu’ndan izin alınması süreci başlatılmıştır.”

Gözler şimdi İstikbal Mobilya’ya çevrildi. İstikbal Mobilya’nın TMSF tarafından önümüzdeki aylarda satışa çıkarılması bekleniyor. Boydak Holding’in FETÖ bağlantısı nedeniyle Bellona ve İstikbal gibi dev markalar TMSF tarafından devralınmıştı.

Related Posts

Markette fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mayıs ayı üretici market fiyatlarını değerlendirdi. Bayraktar açıklamasında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri paylaştı.

Çin’de imalat sektöründe daralma seyrini sürdürdü

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, Mayıs’ta önceki aya göre artsa da daralmaya devam etti.

ABD ile Çin arasında ticaret krizi yeniden gündemde: Tarife görüşmeleri çıkmaza girdi!

ABD ile Çin arasında devam eden ticari anlaşmazlık, küresel piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor. Tarife müzakerelerinde yaşanan tıkanıklık, taraflar arasındaki ilişkilerin seyrini yeniden gündeme taşıdı. Liderler düzeyinde olası temaslar sürecin yönünü belirleyebilir.

Hizmet üretici fiyatlarında yıllık artış yüzde 37’yi aştı

TÜİK verilerine göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) nisanda aylık bazda yüzde 4,24, yıllık bazda ise yüzde 37,15 oranında artış gösterdi.

560 milyon dolarlık gemi yatırımı yaptı

Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip olan Arkas, son yıllarda hız kazanan yeni inşa programı kapsamında önemli bir aşamaya ulaştığını duyurdu.

Tapu sahiplerine ‘Son 2 gün’ uyarısı: Ödemeyenlerden fazlasıyla alınacak

Her sene mayıs ve kasım aylarında ikişer taksitle ödenen emlak vergisinin son ödeme tarihi yaklaşırken, tapu sahipleri ödeme tarihleri hakkında araştırma yapıyor. Peki, 2025 yılında emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar…