Bakan Güler’den Suriye’ye operasyon yanıtı: ‘Her şey devam ediyor’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Grup Toplantısında Açıklamalarda Bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Güler, “Atatürkçü teğmenler hakkında sahte tutanak tutulduğu” iddiasına ilişkin soruya cevap verirken, “Arkadaşlar disiplin kurulu karşısına çıkıyorlar. Oradaki kişiler her detayı titizlikle inceliyor. Her yazılanı-çizileni kesin gerçek kabul ediyor musunuz? Bizim ifadelerimize inanmıyorsunuz, fakat orada bir kişinin yazdığına inanıyorsunuz. O zaman doğrudur yanlıştır diye ona soracaksınız. Biz açıklamalarımızı tamamını yaptık” dedi.

“Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon olacak mı” sorusuna Güler, “Dünkü hava saldırılarının sayısını biliyor musunuz? Her şey planlı bir şekilde devam ediyor” yanıtını verdi.

Bakan Güler’e, Suriye Dışişleri Bakanı Essad Hasan Şeybani ve beraberindeki heyetin Türkiye’ye ziyareti ile ilgili sorular da yöneltildi. Güler, “Onlar geldiğinde değerlendireceğiz. Görüşmeler yapılınca daha net bir açıklama yapacağız” ifadelerini kullandı. Güler, “Suriye’de yeni bir yönetim oluştu. Buna saygı göstermeliyiz. Bu bize ait bir konu değil. Doğru mu? Onlar da düzen oluşturmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Trump şimdi de bu iki ülkeye kafayı taktı: Yüzde 25 vergi uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile Güney Kore’ye gönderdiği “tarife mektuplarında” bu ülkelerden 1 Ağustos’tan itibaren ABD’ye gönderilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağını bildirdi.

Tüp bebek tedavisinde havuza girilmemeli

Tüp bebek tedavisi sırasında havuza girmeyin. Uzmanlar, tüp bebek tedavisi gören anne adaylarına uyarılarda bulundu. 

Gazze’de ateşkes teklifinin detayları basına sızdı: Trump’tan ‘Ateşkes yakın’ çıkışı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Beyaz Saray’a yapacağı ziyaret öncesinde, Tel Aviv hükümetinin Katar’a bir müzakere ekibi gönderdiği bildirildi. ABD basını, Katar’ın başkenti Doha’da yürütülecek müzakerelerde Hamas’a sunulacak ateşkes teklifinin detaylarını yayınladı.

Texas’ta acı bilanço: 28’i çocuk 80 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi. Yetkililer, yaşamını yitirenler arasında 28 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Guadalupe Nehri’nin taşması sonucu oluşan sel felaketi …

Minibüsle hafif ticari araç çarpıştı: 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı.

Ünlü sporcu “kanserim” dedi! Bağışçıları kandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu

İrlandalı Hurling yıldız Dj Carey kanser olduğunu iddia ederek bağışçıları dolandırdı. Ünlü spor yıldızı insanları inandırmak için burnuna iPhone kablosu soktu.