Bakan Bolat yarın Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyor

Bakan Bolat, Abu Dabi’de Yatırım Toplantısına Katılacak

Bakan Bolat, Abu Dabi’de düzenlenecek olan Yıllık Yatırım Toplantıları Kongresi’nin (Annual Investment Meeting-AIM) açılış törenine katılacak ve “Küresel Birlik İçin Bir Katalizör Olarak Yabancı Yatırım” başlıklı liderler oturumunda açılış konuşmasını yapacak.

AIM Kongresi kapsamında, Bolat Abu Dabi’de bulunan Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov ile ikili ticaret, yatırım ve müteahhitlik konularını ele alacak. Ayrıca, Bolat, AIM Global Vakfı Başkanı Davud El Shezawi’yi kabul edecek.

Bakan Bolat ve BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Tani Ahmed Al Zeydi eş başkanlığında Türkiye-BAE Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 2. Dönem ile Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması (KEOA) 1. Dönem Ortak Komitesi toplantıları gerçekleştirilecek.

Ortak komite toplantılarında ikili ticaret, KEOA, yatırım, müteahhitlik, ticaretin finansmanı, hizmet sektörleri, gümrük alanları, yeşil dönüşüm ve üçüncü ülkelerde işbirliği konuları ele alınacak. Toplantılar sonucunda Türkiye-BAE JETCO ve KEOA Ortak Komitesi mutabakatı imzalanacak.

Ziyaret kapsamında her iki ülkenin önde gelen firmalarının katılımıyla yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek. Bakanlar, iş dünyasının talep ve önerilerini ele alacak.

Bakan Bolat, Dünya Türk İş Konseyi organizasyonuyla BAE’deki Türk iş insanlarıyla bir araya gelecek.

HEDEF 40 MİLYAR DOLARLIK İKİLİ TİCARET

Türkiye ile BAE arasındaki ikili ticaret hacmi geçen yıl 16 milyar doları aştı ve bu yılın ilk üç ayında %44 artarak 4,8 milyar dolara ulaştı.

KEOA’nın yürürlüğe girmesiyle 2023 yılına kadar ikili ticaretin 40 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

BAE’de Türk müteahhitlik firmaları tarafından bugüne kadar 17,7 milyar dolar değerinde 149 proje üstlenildi ve BAE, Türk firmaları tarafından en fazla proje üstlenilen 10. ülke konumunda.

İkili ilişkilerde yakalanan ivmenin ticarete yansıtılması hedeflenerek, firmalar arasındaki işbirliği ve ortaklıkların artırılması planlanıyor.

Related Posts

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Bankalara mesaj gönderildi: Merkez Bankası’ndan faiz hesaplamasına yeni düzenleme

Merkez Bankası, zorunlu karşılıklara ödenen faiz hesaplama yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle politika faizi yerine ağırlıklı ortalama fonlama faizi esas alınacak.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir